Πότε θα δούμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο τέτοιες και τόσο όμορφες σκηνές όπως αυτή; Ο Ντόναλντ Τραμπ αύριο ενώπιον του εισαγγελέα!!! (video)

epa10554126 A doorman and New York City police officers at the entrance to Trump Tower in New York, New York, USA, 01 April 2023. Former President Donald J. Trump is reportedly set to return to New York on Monday and is scheduled to appear at hearing tomorrow following his indictment on 30 March by a Manhattan grand jury. EPA, JUSTIN LANE




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η είδηση της εφημερίδας New York Times, προκάλεσε πολιτικό σεισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αυτή, σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μετά η είδηση επιβεβαιώθηκε επίσημα…

Το πρόβλημα δεν είναι νέο, και το επανέφερε στην επικαιρότητα ένας επίμονος εισαγγελέας: Πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο κ. Τραμπ κατέβαλε μέσω του δικηγόρου του 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της Αμερικανίδας πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς

Τα γεγονότα είναι λίγο-πολύ γνωστά: Το 2016, η εν λόγω πορνοστάρ απειλούσε να αποκαλύψει τη συνάντησή της, με σκοπό το σεξ, με τον Ντόναλντ Τραμπ, και όπως είναι φυσικό, ο τελευταίος πανικοβλήθηκε καθώς ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος να τον εγκαταλείψει η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ μαζί με το παιδί τους και να πάει στη Σλοβενία, και ταυτόχρονα να απωλέσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

  • Έτσι, προσεγγίστηκε ο δικηγόρος της, ο οποίος τώρα είναι στη φυλακή και έγινε η συμφωνία. Έναντι μεγάλης αμοιβής, δεσμευόταν ότι δεν θα «κάρφωνε» τον κ. Τραμπ ποτέ, και οπωσδήποτε δεν θα μιλούσε σε κανένα γι’ αυτή τη σεξουαλική συνεύρεση.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχε προβλεφθεί και οι αποκαλύψεις ακολούθησαν σαν τσουνάμι, για να φτάσουμε στην περασμένη Πέμπτη το βράδυ, όταν και ανακοινώθηκε πως για πρώτη στην αμερικανική ιστορία, ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Η υπόθεση αυτή μας αναγκάζει να μεταφερθούμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για να εξετάσουμε τι θα συνέβαινε εάν …έσκαγε μία παρόμοια υπόθεση. Η απάντηση είναι γρήγορη και τόσο …αυτονόητη:

Ότι στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα ετιμωρείτο κανείς, επειδή ένας παντρεμένος πολιτικός είχε σχέση με μία πορνοστάρ. Και εάν την δωροδοκούσε, και το μαθαίναμε δεν θα δεχόταν ούτε επίπληξη. Άστε που στα μάτια των πολιτών θα ήταν ένας «μάγκας», επειδή απατούσε τη σύζυγό του!!!

Το θέμα δεν είναι η συνέρευση ενός πολιτικού με μία εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ. Αλλά ότι με χρήματα των πολιτών θα την πλήρωνε να μην μιλήσει… Βέβαια, αυτό είναι το μικρότερο σκάνδαλο του Τραμπ…

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, οι μεγαλόσχημοι δεν τιμωρούνται ποτέ, αντίθετα αφήνονται ατσαλάκωτοι για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο της κλοπής του δημόσιου πλούτου. Είναι αυτές οι διαφορές μεταξύ της Αμερικής και των υπολοίπων χωρών.

Η φράση «Αυτή είναι η Κύπρος», που εκστόμισε ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, δεν χαρακτηρίζει μόνο τον ίδιο, αλλά την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαπραγματεύεται την αγορά κυπριακού διαβατηρίου σε «επενδυτές», και λίγο-πολύ, αν εμφανιζόταν πρόβλημα, θα «καθάριζε» ως ο δεύτερος τη τάξη του κυπριακού κράτους.

  • Δεν είμαι βέβαιος ότι θα τιμωρηθεί, αν και έχω εμπιστοσύνη στην κυπριακή Δικαιοσύνη ότι δεν θα …αδικήσει ούτε τον κ. Συλλούρη, ούτε την αλήθεια.

Λίγο-πολύ τα ίδια συμβαίνουν και στην Ελλάδα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Η πολιτική διαφθορά έχει σημειώσει μία μείωση μετά τα Μνημόνια, αλλά έχει αυξηθεί το άλλο είδος: της διεφθαρμένης διοίκησης.

Έχουν αναπτυχθεί «συμμορίες» ή αν θέλετε «μικρές ομάδας μαφιόζων-κρατικών υπαλλήλων», που εκβιάζουν τους πολίτες, αν και στοχεύουν περισσότερο τους ομογενείς, που έχουν …γεμάτες τις τσέπες.

Η Ελλάδα περνά μία κρίσιμη, μία δύσκολη, προεκλογική περίοδο, σε μία εποχή κατά την οποία, αιφνιδίως, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε ότι η «Μητέρα Πατρίδα» έχει μεταμορφωθεί σε μία φιλική χώρα. Πραγματικά είναι άβυσσος η ψυχή του.

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ακόμα και σοβαροί άνθρωποι ότι ο σεισμός τον βοήθησε να δει το …φως. Προφανώς, βαδίζει στη βάση ενός σχεδίου, που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την κριτική που του ασκεί η Δύση. Διότι αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για σχέδιο θα έχει αποτύχει σύσσωμη η ελληνική διπλωματία.

Πάντως, για να κλείσω με τον κ. Τραμπ, η ποινική αυτή δίωξη μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην προεδρική κούρσα του 2024. Παραδοσιακοί συντηρητικοί πολιτικοί, δεν είναι βέβαιοι πια ότι η δίωξη θα χαντακώσει την υποψηφιότητα του κ. Τραμπ. Αντίθετα…

  • Την ίδια στιγμή, στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου είδαμε ένα ανανεωμένο Τζο Μπάιντεν. Αν είναι σε όλη την προεκλογική περίοδο, όπως και την περασμένη Τετάρτη, η σύγκρουση με τον κ. Τραμπ, ή με άλλο Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, θα είναι ιστορικής σημασίας. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι:  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον Επίτροπο που θα αναλάβει τη σχέση της Λευκωσίας με τους όπου γης Απόδημους μας. Και αυτοί δικαιολογημένα ανησυχούν. Για την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Κύπριοι που ζουν στην περιοχή της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης έχουν πολλές εκδηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες με αποκορύφωμα την Παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου και το συνέδριο των Κυπριακών Οργανώσεων.

Δεν γίνεται σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις να μην εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, τουλάχιστον στο επίπεδο του αρμόδιου Επίτροπου. Φαντάζομαι ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει τους λόγους του, που δεν διορίζει Επίτροπο. Αλλά ότι λόγους και να έχει ας κάνει και κανένα τηλέφωνο στους ηγέτες των Αποδήμων μας, μπας και έχουν καμία καλή εισήγηση…

Επίσης, τον Μάιο, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), στην Ουάσιγκτον. Θα τιμηθεί, ακούμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα έρθει ο ίδιος στην αμερικανική πρωτεύουσα για να το παραλάβει;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά στον εξαιρετικό συνάδελφο του καναλιού Alpha, Νικόλα Ζαννέτο. Για γέλια και για κλάματα ο κυρ Επίτροπος. Ούτε είδε, ούτε άκουσε… Μόνο που δεν ισχυρίστηκε ότι υποστήριξε προεκλογικά τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Σχοινάς ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε τάχθηκε εναντίον της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές εκλογές, με αφορμή τις γνωστές αναφορές του στο δέκατο τέταρτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), αλλά και σ’ αυτό του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Τι είχε ισχυριστεί; Απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε υποστηρίξει περίπου τα εξής -βασικά ήταν λόγια του αέρα:

Φίλε Αβέρωφ δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να παίξει παιχνίδια στην προεδρική εκλογή της Κύπρου, θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική (εννοεί η Κύπρος). Και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου.

Ο κ. Σχοινάς είπε και κάτι άλλο. Απολαύστε τον: Όσοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου, καλό θα ήταν να είχαν απευθυνθεί σε μένα, για να το ξεκαθάριζα.

Δεν λέει, για πολλοστή φορά, την αλήθεια: Για 10 τόσους μήνες τον καλούσαμε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και αρνείτο πεισματικά. Ξέρετε ποια είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας: ότι ΔΕΝ αξίζουν στους λαούς τέτοιοι πολιτικοί…

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Η υπόθεση του Κατάρ παραμένει ορθάνοικτη, μου λένε από τις Βρυξέλλες. Τόσοι άνδρες (της κακιάς ώρας) έχωσαν μία γυναίκα, την Εύα Καϊλή, για να σωθούν οι ίδιοι. Εύχομαι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής να βρει το κουράγιο να μιλήσει…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο έξυπνος και σκληρός Ρόμπερτ Μενέντεζ: Γιατί ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε την ανωτερότητα του φιλέλληνα γερουσιαστή; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: