Ποιόν ωφελεί το προεκλογικό ροντέο της …κλειδαρότρυπας -με αφορμή τις αποκαλύψεις για ευρωβουλευτές; Σίγουρα πάντως όχι τους ψηφοφόρους!

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαιρετάει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη (Κ-Α) κατά την άφιξή του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ, Αθήνα

Μία πρώτη εξοργιστική διαπίστωση από τα φαντασμαγορικά ρεπορτάζ για την προσωπική ζωή των beautiful people στις Βρυξέλλες, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί σπανίως εργάζονται.

Εχουν άφθονο χρόνο για να χαλβαδιάζουν και να …χαλβαδιάζονται, να συνάπτουν διαδοχικούς δεσμούς- πιθανώς και εν παραλλήλω- αλλά και να κάνουν την ζωή μαχαραγιάδων ταξιδεύοντας σε εξωτικούς προορισμούς σαν μέλη του διεθνούς τζετ σετ.

Μέσα σε όλα αυτά βρίσκουν και κάποιο διάλειμμα για να εκφωνήσουν ένα …δεκάρικο σε αγγλικά της δεκάρας ή να συντάξουν κάποιο report, πιθανότατα δε, να σηκώσουν και το χέρι σε ψηφοφορίες όπου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά ενδιαφέρουν τους «μεγάλους χορηγούς» τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν αναφέρομαι μόνο στην πρόσφατη περίπτωση Γεωργούλη.  Ούτε στην «Ωραία Εύα» του Κατάργκέιτ, τον ζεν πρεμιέ Τζιόρτζι και τους άλλους Ιταλούς απατεώνες τρίτης εθνικής που πιάστηκαν στα πράσα επειδή τα αφεντικά της Κομισιόν ξέρουν στα δύσκολα να ξεγλιστρούν και να «σεντράρουν» τους μπουνταλάδες.

Πρόκειται για έναν ολόκληρο εσμό χρυσοκάνθαρων που σιτίζονται από την τσέπη του Ευρωπαίου φορολογούμενου  για να χαζολογάνε μεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου παράγοντας-στην καλύτερη περίπτωση-έργο χαμηλής ποιότητας.  Και δεν εννοώ μόνο τους Επιτρόπους, τους βοηθούς τους και τους εκατοντάδες παρασιτικούς ευρωβουλευτές.

  • Δίπλα τους υπάρχει ένας αναρίθμητος στρατός από δικηγόρους, συμβούλους, εμπειρογνώμονες και «ειδικούς επιστήμονες» που επίσης αμείβονται από την Κομισιόν(δηλαδή τη τσέπη μας), αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ψάχνουν και τον γενναιόδωρο χορηγό με την…κελεμπία. Οπως ακριβώς τα αφεντικά τους.

Η εικόνα αυτή σήψης, διαφθοράς, ηθικής κατάπτωσης και κραυγαλέας…αχρηστίλας θα έπρεπε νομίζω να μας απασχολεί. Και όχι η επιμέρους συμπτωματολογία   που παίρνει γελοία προεκλογική  διάσταση πλειοδοσίας με το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο για το ποιος φιλοξενεί στις τάξεις του περισσότερους ανώμαλους, βιαστές και απατεώνες.

Ξαναγυρνώντας βεβαίως στην νεότερη σαπουνόπερα των Βρυξελλών, ανακύπτουν ομολογουμένως κάποια ερωτήματα. Προσωπικά είναι για μένα ακατανόητη η νομική έννοια της «ανώνυμης καταγγελίας βιασμού» από ένα θύμα που γνωρίζει τον δράστη! Τι σκεπτόταν τέσσερις μήνες η νεαρά δικηγόρος για να τον κατονομάσει;

Και τι ακριβώς παρέλαβαν σε αρχικό στάδιο οι βελγικές αρχές; Μήνυση κατ΄αγνώστου για κακοποίηση και βιασμό; Αλλά αίφνης έπειτα από τέσσερις μήνες η καταγγέλλουσα θυμήθηκε ποιος είναι ο βιαστής και έσπευσε να εμπλουτίσει την αναφορά της;

Ανήκουστη είναι βεβαίως και η αβελτηρία των βελγικών αρχών για τρία ολόκληρα χρόνια. Τι ακριβώς έκλωθαν , αφού και η καταγγέλλουσα και ο φερόμενος ως δράστης ήταν πρόσωπα  ταυτοποιημένα; Υπάρχει βεβαίως η δικαιολογία ότι με την αρχική ανώνυμη αναφορά της δικηγόρου χάθηκε το αυτόφωρο. Υπό άλλες συνθήκες ο Γεωργούλης θα είχε συλληφθεί επί τόπου, όπως η Καιλή.  Όμως η παθούσα επέλεξε να τραβήξει τη διαδικασία σε μάκρος. Και η βόμβα έσκασε τώρα. Μέσα στη προεκλογική περίοδο.

Ξαφνικά κι ένας άλλος βοηθός του ευρωβουλευτή θυμήθηκε ότι είχε υποστεί…bullying και bodyshaming(σ.σ. αρνητικά σχόλια και υποτιμητικές εκφράσεις για την…σωματοδομή του!). Χρειάστηκε μάλιστα τρία χρόνια ειδικής ψυχοθεραπείας για να το ξεπεράσει…

Επέστρεψε στην Αθήνα, αλλά σύμφωνα με μία εκδοχή εξακολουθούσε να πληρώνεται από το ευρωκοινοβούλιο. Μία άλλη «συνεργάτιδα» θυμήθηκε ότι ο Γεωργούλης της μιλούσε «απρεπώς», μία τρίτη ασκούμενη «διαρρέει» ότι την είχε βγάλει για ποτό αλλά μετά την έδειρε και το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι…

Λυπάμαι πραγματικά για το επίπεδο, αλλά αφού τα κόμματα εξουσίας αποφάσισαν να αλληλοεξοντωθούν με κατηγορίες συνοικιακού κομμωτηρίου, λες και δεν έχει άλλα προβλήματα η χώρα από τις ορμές και τις παρορμήσεις του Γεωργούλη, ήρθε η ώρα να κάνουμε κι εμείς τη πλάκα μας. Θέλουν να γίνει η προεκλογική περίοδος ροντέο;

  • Εντάξει λοιπόν. Πείτε μας τι σχέση έχει η φερόμενη ως βιασθείσα νομική σύμβουλος της Κομισιόν με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ; Και πως ακριβώς ο κύριος Ανδρουλάκης σκόπευε να την αξιοποιήσει; Είχε γίνει μήπως και ο ίδιος αντικείμενο  εκβιασμού για διάπραξη συναφών αδικημάτων σε άλλες συντρόφους του;

Αφού αποφάσισαν τα κόμματα να μπούμε στα βαθιά ας αφήσουμε τους καθωσπρεπισμούς. Βοά η πιάτσα για τα ευρήματα του predator από το κινητό του κυρίου Ανδρουλάκη σχετικά με ανάλογη υπόθεση κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Τα sms μιας παλαιότερης «παθούσας» έχουν γίνει φειγ βολάν στα πολιτικά γραφεία. Και μόλις προχθές δημοσιεύθηκε φωτογραφία με τον «αρχηγό» και την νυν καταγγέλουσα, φέρουσα ελαφρά ενδυμασία σε ένα διπλό κρεβάτι. Και απέναντι μία…κάμερα από αυτές που αποθανατίζουν «προσωπικές στιγμές».

Δουλεύουν πράγματι υπερωρίες εκεί στις Βρυξέλλες. Αλλά αφού λοιπόν πασχαλιάτικα σταυρώσαμε τον Γεωργούλη(δικαίως-αδίκως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω), ας σταυρώσουμε και το υπόλοιπο  προσωπικό του πολιτικού κηφηναριού. Ειδικά μάλιστα αν διεκδικεί ύπατα αξιώματα. Ας το εξαντλήσουμε το θέμα κι ας το κάνουμε λαικό ανάγνωσμα να δούμε στο τέλος ποιος θα βγει κερδισμένος στα καλλιστεία ηθικής υπεροχής.

Είναι πραγματικά ντροπή στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας των νέων σε πανευρωπαικό επίπεδο η προεκλογική επικαιρότητα να μονοπωλείται από τα σεξουαλικά καμώματα κάποιων χρυσοπληρωμένων χασομέρηδων στις Βρυξέλλες. Και να παριστάνει τον κήνσορα πολιτικός αρχηγός που φιλοξενούσε στο στενό του περιβάλλον καταδικασμένο παιδεραστή.

Όμως το ξαναλέω. Αν θέλουν προεκλογικό Ροντέο οι πολιτικοί αυτής της χώρας, καμία αντίρρηση. Για τέτοια μόνο κάνουν. Βγάλτε τα όλα λοιπόν στη φόρα, υπαρκτά και ανύπαρκτα. Υποβιβαστείτε κι άλλο στη συνείδηση του ελληνικού λαού που σας φτύνει πατόκορφα, αλλά δεν έχει βρει τον τρόπο να απαλλαγεί από την αφεντιά σας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ασυγχώρητη αφέλεια, εθνικός μαζοχισμός ή κάτι άλλο; Θα πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης γι’ αυτά που έχει στο μυαλό του ο Μεβλούτ Τσαβοσούγλου;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: