O 21χρονος Εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέρα βασικός ύποπτος για τη διαρρροή των χιλιάδων απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου* Ισως και σήμερα η σύλληψή του [PHOTO]

H σκιά φέρεται να ανήκει σε φίλο του βασικού υπόπτου για τη διαρροή του εγγράφου, ο οποίος μίλησε στην Washington Post. Στιγμιότυπο από βίντεο του CNN




Ο επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας στην οποία διέρρευσαν διαβαθμισμένα έγγραφα του Πενταγώνου είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη συνεντεύξεις και έγγραφα τα οποία εξέτασε.

Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, και ήταν ο επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, αναμένεται να γίνει μια σύλληψη, ακόμη και σήμερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα από την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί επί του παρόντος τον αντίκτυπο της ίσως πιο επιζήμιας δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών εγγράφων εδώ και πολλά χρόνια.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αρχές «πλησιάζουν» στην πηγή της διαρροής.

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG, τα αρχικά για τις λέξεις Original Gangster.

«Είναι γυμνασμένος, είναι δυνατός, είναι οπλισμένος, είναι εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα μπορείς να περιμένεις από κάποιου είδους τρελή ταινία», δήλωσε ένα μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι ανήλικος και μίλησε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του και αφού έλαβε την άδεια της μητέρας του, ανέφερε νωρίτερα η Washington Post.

Ο “OG” δημοσίευε τακτικά επί μήνες εκατοντάδες σελίδες εγγράφων τα οποία είχε φωτογραφίσει στη στρατιωτική βάση όπου εργάζεται, σημείωνε η εφημερίδα, η οποία πρόσθεσε ότι το πρόσωπο που της παρείχε αυτές τις πληροφορίες αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποια βάση πρόκειται.

Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι ο “OG” περνούσε «μέρος της ημέρας του μέσα σε μια εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας όπου απαγορεύονταν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» και «εργαζόταν ακατάπαυστα επί ώρες για να φωτογραφίσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προκειμένου να τα μοιραστεί με τους φίλους του στο Discord», έγραψε η εφημερία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Ένας 20χρονος φανατικός πίσω από τη διαρροή των απόρρητων αμερικανικών εγγράφων: Στρατιωτικός, «κολλημένος» με τα όπλα και με ψευδώνυμο «Οriginal Gangster»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: