Όμηρος της Τουρκίας, αποικία (του Ερντογάν) η κατεχόμενη Κύπρος: Δούλος της Άγκυρας ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ φτάνει στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύπου, από το Λονδίνο. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar




Ο ανταποκριτής της Γερμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης ARD στην Κωνσταντινούπολη, Oliver Mayer-Rüth, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που αναρτάται στην ιστοσελίδα της με τίτλο “Βόρεια Κύπρος” (sic): “Σαν τουρκική αποικία” συνομιλεί με την Dogus Derya, πολιτικό της αντιπολίτευσης στο ψευδοκράτος.

Η Derya αναφέρεται στη φυγή των νέων Τουρκοκυπρίων από το βόρειο τμήμα της Κύπρου, λόγω έλλειψης προοπτικής:

Πολλοί, όπως εξηγεί, φεύγουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας της πίεσης που ασκεί η Άγκυρα. Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα συνιστά η άνθηση των τυχερών παιγνίων και της πορνείας, με τον δημοσιογράφο να σημειώνει ότι επειδή «η Βόρεια Κύπρος» (sic) δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος, δεν μπορεί για παράδειγμα η Interpol να πραγματοποιήσει έρευνα σε βάρος διακινητών.

Η Dogus Derya αντιτάσσεται στην πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan), αναφέρει στη συνέχεια το ρεπορτάζ. Επισημαίνει τη δήλωση της Τουρκοκύπριας πολιτικού ότι τουλάχιστον στο παρελθόν οι τουρκικές κυβερνήσεις μεταχειρίζονταν την κατεχόμενη «Βόρεια Κύπρο» (sicως ανεξάρτητο κράτος, τώρα όμως «μας μεταχειρίζονται σαν τουρκική αποικία», όπως λέει.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην τουρκική κατοχή της «Βόρειας Κύπρου» (sic) από το 1974, λέγοντας ότι αρχικά αυτό συνέβη (δήθεν) «για να προστατευτούν οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνοκύπριους εθνικιστές», κατόπιν όμως -όπως πιστεύουν και πολλοί ντόπιοι- προκειμένου να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι «ο (κατεχόμενος) Βορράς ανήκει για πάντα στην Τουρκία».

Τις προηγούμενες δεκαετίες πολλοί Τούρκοι εθνικιστές ήρθαν από την Τουρκία στη «Βόρεια Κύπρο» (sic) και πλέον αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού, όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος προσθέτει τα εξής:

«Ένα μεγάλο μέρος αυτών ψηφίζει τον Ερσίν Τατάρ, τον σύμμαχο του Erdogan και σημερινό παράνομο “Πρόεδρο” της (παράνομης) ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ -που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Ο Ersin Tata, δεν κάνει τίποτα που θα μπορούσε να εξοργίσει την Άγκυρα, όπως λένε οι επικριτές του.

Και η ίδια η Dogus Derya υπογραμμίζει ότι ο Tatar προωθεί τον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό της κατεχόμενης «Βόρειας Κύπρου» (sic), όπως επιθυμεί ο Erdogan (…)

Σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ θα προβληθεί σήμερα, Κυριακή, στην εκπομπή “Europamagazin” του ARD.

ΠΗΓΗ: Γερμανική Δημόσια Τηλεόραση ARD – Nordzypern “Wie eine türkische Kolonie

«Ζήτω η Κύπρος μας κι όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη Λευτεριά»: Ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: