Oι συνωμότες στο Κρεμλίνο: Ο γιός του εκπροσώπου του Πούτιν, Πεσκόφ, προτίμησε να στρατευθεί στη Wagner από το στρατό

FILE PHOTO Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)




Ο Νικολάι Τσόλες, γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι πολέμησε στην Ουκρανία στις τάξεις της εταιρείας μισθοφόρων Wagner. Την είδηση ​​έδωσε ο ιδρυτής της διαβόητης ρωσικής εργολαβικής εταιρείας, Evgheni Prigozhin, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η επιβεβαίωση του Choles σε συνέντευξή του στην Komsomolskaya Pravda.

«Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δεν ήξερα ακριβώς πώς να το κάνω, γιατί όταν ξεκίνησαν όλα, δεν υπήρχαν τόσες πληροφορίες όσο τώρα», είπε. «Έπρεπε λοιπόν να πάω στον πατέρα μου και τον ρώτησα πώς να επικοινωνήσω με τη Wagner και με βοήθησε», ανέφερε ο νεαρός, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ο εκπρόσωπος του Πούτιν που είχε μιλήσει απευθείας με τον Πριγκόζιν για την πιθανή στράτευση. Ωστόσο, ο Choles δεν εξήγησε γιατί είχε αποφασίσει να υπογράψει συμβόλαιο με τη Wagner και να μην καταταγεί στο Υπουργείο Άμυνας.

Ο γιος του Πεσκόφ, που φέρει το επώνυμο του πατριού του, είπε ότι πήγε να πολεμήσει γιατί το θεωρούσε καθήκον του. Οι γονείς του φέρεται να υποστήριξαν αυτή την απόφαση: “Με ρώτησαν αν ήμουν σίγουρος ότι καταλάβαινα πού πήγαινα; Είπα ναι. Και μου είπαν να προχωρήσω”.

Το είχε πρώτος αποκαλύψει το αφεντικό της Wagner Yevgeny Prigozhin λέγοντας ότι ο γιος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ «συμμετείχε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως μέρος των μονάδων πυροβολικού της ομάδας». Το αναφέρει το Interfax.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι ο Πεσκόφ στράφηκε σε αυτόν το περασμένο καλοκαίρι επειδή ο γιος του ήθελε να συμμετάσχει στον πόλεμο. “Τον πήρα με ψεύτικο όνομα. Μόνο εγώ, ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, το ήξερα”, είπε, σημειώνοντας ότι ο γιος του Πεσκόφ ήταν εγγεγραμμένος στην ομάδα με πλαστά έγγραφα. Το αφεντικό του Βάγκνερ ανέφερε ότι ο γιος του Πεσκόφ πέρασε τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης στις μονάδες επίθεσης της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, είπε, «επέδειξε θάρρος και ηρωισμό, όπως όλοι οι άλλοι».

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

“Οφθαλμός αντί οφθαλμού” της Ρωσίας στην Γερμανία: Η Μόσχα απελαύνει 20 και πλέον Γερμανούς διπλωμάτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: