Ο Τραμπ επέστρεψε στο Μαρ-α-Λάγκο απ’ όπου επιτέθηκε με βιαιότητα στον δικαστή και στον εισαγγελέα: Βρήκε “παρηγοριά” ανάμεσα στους οπαδούς του (video)

epa10559080 Former US President Donald J. Trump delivers remarks at his Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Florida, USA, 04 April 2023. EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




«Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική»: Μερικές ώρες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε «επέμβαση» της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες ονειρεύεται να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», πέταξε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ομιλία του με ακροατήριο υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, καταφερόμενος εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, που του άσκησε τη δίωξη.

Ο πρώην Πρόεδρος χαιρέτησε τους υποστηρικτές του στο Μαρ-α-Λάγκο πριν από την ομιλία του, αφού δήλωσε αθώος στις 34 κατηγορίες, που αφορούν, ανάμεσα στις άλλες, τη πλαστογράφηση των αρχείων των επιχειρήσεων του για να αποκρύψει τις “πληρωμές σιωπής”.

Ο κ. Τραμπ επιτέθηκε εναντίον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, που διεύθυνε τη διαδικασία στο δικαστήριο της Νέας υόρκης και καθώς έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που κατηγορήθηκε με ποινικά κακουργήματα.

Ο δικαστής Μέρτσαν όρισε την επόμενη δικαστική διαδικασία για τις 4 Δεκεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδροςολοκλήρωσε την ομιλία του στις 8:50 μ.μ., η οποια κράτησε 20 λεπτά. Μετά “μπήκε” μέσα στο πλήθος για να μιλησει και να συναναστραφεί με τους υποστηρικτές του στην αίθουσα χορού τουν Mar-a-Lago.

Ο κ. Τραμπ επιτέθηκε στον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ και απέφυγε να αναφερθεί στη σοβαρότητα των 34 κατηγοριών-κακουργημάτων που αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο την Τρίτη το απόγευμα.

Είπε ότι πέρασε χρόνο στη Νέα Υόρκη «με μια τοπική αποτυχημένη περιφέρεια που κατηγορεί έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά στην ιστορία με βάση την οποία κάθε ειδικός και νομικός αναλυτής είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση».

«Την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα καθυστερήσει για ένα μήνα και μετά το απέσυρε και παρουσίασεαυτό το γελοίο κατηγορητήριο», συνέχισε ο Τραμπ. «Βγήκαν σήμερα όλοι είπαν ότι αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα κατηγορητήριο. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ.”

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπραγκ θα έπρεπε να διωχθεί ή να παραιτηθεί για παράνομες διαρροές πληροφοριών των ενόρκων.

Επίσης, έβαλε στο στόχαστρο τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν, αποδοκιμάζοντας τον ως «δικαστή που μισεί τον Τραμπ, με σύζυγο και οικογένεια που μισούν τον Τραμπ».

Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για την “εξαγορά της σιωπής” (catch and kill) των μαρτύρων: Βαρύ και ασήκωτο το κατηγορητήριο (όλο το κείμενο – video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: