Ο Ταγίπ Ερντογάν θέτει ως προτεραιότητα του, αν εκλεγεί, την αναγνώριση του ψευδοκράτους: Λέει τα γνωστά “παραμύθια” για το Κραν Μοντανά (video)

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Το πρόβλημα της Κύπρου μένει εκτός του δήθεν …βελτιωμένου κλίματος στα ελληνο-τουρκικά, και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα στο εκλογικό μανιφέστο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ενόψει των εκλογών της 14ης Μαϊου.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, θέτει ως προτεραιότητά του την αναγνώριση του ψευδοκράτους των κατεχομένων

«Υπερασπιστήκαμε την επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί, την κατοχύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος, που είναι κεκτημένο δικαίωμα του “τουρκοκυπριακού λαού”» -‘οπως αναφέρει τους Τουρκοκύπριους το μανιφέστο ΑΚΡ για το κυπριακό.

Το μοντέλο ομοσπονδίας δεν θα τύχει ξανά διαπραγμάτευσης, συνεχίζει, επιμένοντας ότι εξαντλήθηκε στο Κραν Μοντανά λόγω δήθεν της αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Αναφέρεται στον διπλωματικό αγώνα της Άγκυρας ώστε το ψευδοκράτος να ενταχθεί στον οργανισμό τουρκογενών κρατών με το καθεστώς του παρατηρητή, στις ενέργειες για άρση του στρατιωτικού καθεστώτος στο 3,5% της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Θα στηρίξει, δε, την όποια διπλωματική πρωτοβουλία για δίκαιο διαμοιρασμό φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο, που ανήκει βεβαίως στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, θέμα διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων, θέτει ο ειδικός εκπρόσωπος του Τατάρ, Ελγκιουν Ολγκιουν. Από τη στιγμή που το πολιτικό κανάλι …είναι νεκρό είπε, πρέπει να δούμε πως θα βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των δύο κοινοτήτων. Ξέχασε βέβαια ότι αυτό συμβαίνει λόγω της αδιαλλαξίας της κατοχικής Τουρκίας και του μορφώματος των κατεχομένων.

Έδωσε αριθμούς διελεύσεων που αποδεικνύουν, κατά τον ίδι,ο την αύξηση των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, οι διελεύσεις ξεπερνούν τις 13 χιλιάδες τα σαββατοκυρίακα, ενώ από το Πέργαμος τις τέσσερις χιλιάδες, είπε ο ακροδεξιός Ολγκιούν.

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου; Θορύβησαν οι αμερικανικές και βρετανικές κυρώσεις εις βάρος Ελληνοκυπρίων και επιχειρηματικών οντοτήτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: