Ο Πριγκόζιν της αιμοσταγούς Wagner προβλέπει ήττα: Ονοματίζει από τώρα προδότες και ετοιμάζεται να διεκδικήσει όλη την… κουζίνα του Κρεμλίνου

FILE PHOTO: Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Φωτογραφία Mikhail Metzel, TASS




Ο ιδρυτής της αιμοσταγούς μισθοφορικής Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτεί μια πιθανή ρωσική στρατιωτική αποτυχία, εάν η αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση είναι επιτυχής.

Το αμερικανικό think tank Isw (Ινστιτούτο για τη μελέτη του πολέμου) το γράφει στην τελευταία του έκθεση, αναφέροντας μια ομιλία που έκανε χθες ο Πριγκόζιν λέγοντας ότι «η επερχόμενη ουκρανική αντεπίθεση είναι πιο πιθανό να πετύχει παρά να αποτύχει». Και προειδοποίησε ότι ένα εγωιστικό ρωσικό «βαθύ κράτος» (το οποίο ορίζει ως «μια κοινότητα φιλικών προς το κράτος ελίτ που λειτουργεί ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία και έχει στενούς δεσμούς και τη δική του ατζέντα») βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίση λόγω στρατιωτικών αποτυχιών της Ομοσπονδίας στην εξασφάλιση μιας γρήγορης νίκης.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τα μέλη αυτού του βαθέως κράτους που είναι ενσωματωμένα στη ρωσική γραφειοκρατία ότι σκόπιμα σαμποτάρουν την επιτυχία της Ρωσίας στον πόλεμο καθώς προσπαθούν να ξαναρχίσουν την προνομιακή και άνετη ζωή τους. Στη συνέχεια είπε ότι αυτοί οι «εσωτερικοί εχθροί» του ρωσικού βαθέος κράτους θα ωθήσουν το Κρεμλίνο να «κάνει σοβαρές παραχωρήσεις», που ισοδυναμούν με «προδοσία των ρωσικών συμφερόντων», συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας επιστροφής του κατεχόμενου ουκρανικού εδάφους στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Πέντε Ρώσοι νεκροί για κάθε Ουκρανό: Η μάχη για το Μπαχμούτ θα μείνει στην Ιστορία * Η “κρεατομηχανή” ως επίσημη πολεμική τακτική των Ρώσων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: