Ο κύβος ερρίφθη: To Netflix καταργεί τους δωρεάν κοινούς κωδικούς χρήσης μέσα στους επόμενους μήνες

FILE PHOTO: Χαρακτήρας της δημοφιλούς σειράς του Netflix, La Casa de Papel. EPA, BILAWAL ARBAB 2070




Αυτό που εδώ και καιρό έχει υποσχεθεί το NETFLIX, η κατάργηση δηλαδή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, πρόκειται πλέον να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το νέο πρόγραμμα σημαίνει ότι συνδρομητές που θέλουν να μοιραστούν λογαριασμούς με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους θα αντιμετωπίζουν μια επιπλέον χρέωση.

Η κίνηση, με στόχο την ενίσχυση των συνδρομητών, έχει ήδη δοκιμαστεί σε ορισμένες χώρες, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ.

Το Netflix αναζητεί τρόπους για να αναζωπυρώσει την ανάπτυξή του, η οποία έχει επιβραδυνθεί απότομα καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και η εταιρία πλησιάζει αυτό που οι αναλυτές βλέπουν ως σημείο κορεσμού, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες αγορές.

Το NETFLIX έχασε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

Αν και υπερκάλυψε αυτές τις απώλειες αργότερα μέσα στο έτος, βοηθούμενο από τα κέρδη που έφεραν νέοι συνδρομητές στην Ασία, η πτώση κλόνισε την εταιρεία και την οδήγησε σε αλλαγές.

Αρχικά εισήγαγε μια λιγότερο ακριβή επιλογή συνδρομής με διαφημίσεις (πέρυσι_ και μείωσε τις τιμές σε 116 χώρες για τρεις μήνες σε μια προσπάθεια να δελεάσει περισσότερους να εγγραφούν στην υπηρεσία της.

Ωστόσο, σε επιστολή που διενεμήθη χθες Τρίτη προς τους επενδυτές, το Netflix ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι η κοινλή χρήση κωδικών εφεξής θα πληρώνεται και στις ΗΠΑ έως τον Ιούλιο.

Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε πότε οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να αναμένουν ανάλογες αλλαγές, αλλά σημείωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων αγορών της θα συμπεριληφθεί στην επόμενη φάση.

Το Netflix έχει υπολογίσει ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης κατά παράβαση των επίσημων κανόνων του. Και αυτό  το κοινό είναι που ελπίζει να αξιοποιήσει για να αυξήσει τα έσοδά του.

Στον Καναδά, η προσθήκη ενός «υπολογαριασμού» κοστίζει επιπλέον 7,99 καναδικά δολαρια (5,95 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα πέρα ​​από το τυπικό ή premium μηνιαίο κόστος συνδρομής.

Στην Πορτογαλία η κοινή χρήση κωδικών κοστίζει 3,99 ευρώ, στην δε Ισπανία 5,99 ευρώ.

Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές να περιμένουν κάποιες ακυρώσεις καθώς αλλάζει το πλαίσιο συνδρομών της, αλλά φάνηκε αισιόδοξη ότι «η μακροπρόθεσμη, επί πληρωμή κοινή χρήση θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη βάση εσόδων από την οποία μπορούμε να αναπτυχθούμε βελτιώνοντας τις υπηρεσίες μας».

Με πληροφορίες από BBC

Απάτη και κατακραυγή: Γερμανικό περιοδικό εμφάνισε fake συνέντευξη του Σουμάχερ δήθεν για να δείξει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: