Ο Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.: Στο επίκεντρο το ουκρανικό και ο εμφύλιοςτο Σουδάν

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάνει δηλώσεις στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το πρώτο θέμα της συζήτησης θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αναμένεται να υπάρξει σύντομη παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, Dmytro Kuleba.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία σε τρίτες χώρες, το οποίο είχε συζητηθεί και στο ΣΕΥ του Ιουνίου του 2022.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κατάσταση στο Σουδάν, κατά την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει τον απεγκλωβισμό των πολιτών της ΕΕ από τη χώρα ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

Τέλος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τη Μολδαβία, την κατάσταση στην Τυνησία, το Ιράν, την Κίνα, την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στον Λίβανο.

Πηγή: ertnews.gr

Ακόμη 10 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν με τη βοήθεια της Ιταλίας: Σε ετοιμότητα οι ειδικές δυνάμεις στην Αίγυπτο για τους υπόλοιπους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: