Λέγεται “παιχνιδιάρικο πείραγμα αυτό;” – Σάλος από βίντεο με τον Δαλάι Λάμα να ζητά από αγόρι να του “ρουφήξει τη γλώσσα”…[video]

Στιγμιότυπο με τον Δαλάι Λάμα και το μικρό αγόρι στην Ινδία. Το βίντεο έγινε viral ενώ πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για παιδοφιλία. Screenshot via YouTube/karl Andilurs




Ο Δαλάι Λάμα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο που τον έδειχνε να φιλά ένα μικρό αγόρι στην Ινδία και να του ζητά να πιπιλίσει τη γλώσσα του…

Το γραφείο του Θηβετιανού πνευματικού ηγέτη ανακοίνωσε πως ο Δαλάι Λάμα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από το παιδί και την οικογένειά του «για την πληγή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του».

Στο βίντεο φαίνεται επίσης ο Δαλάι Λάμα να φιλάει το παιδί στα χείλη του.

“Η Αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες. Μετανιώνει για το συμβάν”, ανέφερε το γραφείο του .

Το βίντεο έχει προκαλέσει ευρεία κριτική, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λένε ότι ήταν ακατάλληλο και ενοχλητικό.

Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα στις 28 Φεβρουαρίου.

Είχε συναντηθεί με περίπου 120 μαθητές που είχαν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης δεξιοτήτων που οργανώθηκε από το Ίδρυμα M3M, το φιλανθρωπικό σκέλος της εταιρείας ακινήτων M3M Group.

Το ίδρυμα ανέβασε φωτογραφίες από την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάρτιο – σε μία από αυτές, ο Δαλάι Λάμα φαίνεται να αγκαλιάζει το αγόρι.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται το αγόρι να ρωτά αν μπορεί να αγκαλιάσει τον Δαλάι Λάμα. Ο πνευματικός ηγέτης κάνει νόημα δείχνοντας στο μάγουλο, λέγοντας «πρώτα εδώ» και το αγόρι του φιλάει το μάγουλο και τον αγκαλιάζει.

Στη συνέχεια, ενώ κρατάει το χέρι του αγοριού, ο Δαλάι Λάμα του κάνει κίνηση στα χείλη και του λέει «νομίζω κι εδώ», και φιλά το αγόρι στα χείλη.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός βάζει το μέτωπό του στο μέτωποτου αγοριού, προτού βγάλει τη γλώσσα του, λέγοντας «και ρούφηξε τη γλώσσα μου».

Καθώς κάποιοι γελούν, το αγόρι βγάζει τη γλώσσα του πριν αποτραβηχτεί λίγο, όπως και ο Δαλάι Λάμα.

Έπειτα οι αγκαλιές συνεχίζονται, καθώς ο πνευματικός ηγέτης μιλάει στο αγόρι για λίγο ακόμα, λέγοντάς του να κοιτάζει  «καλούς ανθρώπους που δημιουργούν ειρήνη και ευτυχία».

Όπως σημειώνει το BBC, το να βγάζει κανείς τη γλώσσα μπορεί να είναι μια μορφή χαιρετισμού στο Θιβέτ .

Ο Δαλάι Λάμα ζει εξόριστος στην Ινδία από τότε που έφυγε από το Θιβέτ το 1959, μετά από εξέγερση ενάντια στην κινεζική κυριαρχία.

Με πληροφορίες από BBC

Super Mario Bros: Σπάει τα ταμία η ταινία που “έθαψαν” οι κριτικοί – Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: