«…Και νόμο δεν εκράτεις»: Για εκφοβισμό υπαλλήλων κατηγορείται ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης -Η τύχη του στα χέρια του Σούνακ

FILE PHOTO British Deputy Prime Minister Dominic Raab departs 10 Downing Street following a cabinet meeting in London, Britain, EPA/ANDY RAIN




Στα χέρια του Ρίσι Σούνακ βρίσκεται η τύχη του Αναπληρωματικού Πρωθυπουργού και υπουργού Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς τα συμπεράσματα της έρευνας για τις καταγγελίες εκφοβισμού υπαλλήλων του υπουργείου εναντίον του, παραδόθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ράαμπ αντιμετωπίζει οκτώ επίσημες καταγγελίες για τη συμπεριφορά του ως υπουργός, τι οποίες ερεύνησε ο υψηλόβαθμος δικηγόρος Αντάμ Τόλεϊ με εντολή του Σούνακ τον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αρνείται τις κατηγορίες για ‘μπούλινγκ’ και υποστηρίζει ότι πάντα «συμπεριφερόταν επαγγελματικά».

Ο Σούνακ βρίσκεται στην δύσκολη θέση να επιλέξει να απολύσει τον κ. Ράαμπ, έναν από τους στενότερους συμμάχους του, ή να αποφασίσει ότι δεν έχει παραβιάσει τους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαΐου η Αγγλία και στις 18 Μαίου η Ουαλία, ανοίγουν κάλπες για τοπικές εκλογές, κάτι που πάντα εκλαμβάνεται ως “δημοψήφισμα” για την κυβέρνηση.

Ο Σούνακ ήδη δέχεται πίεση καθώς δεν δημοσίευσε τα οικογενειακά οικονομικά του συμφέροντα στο αρμόδιο όργανο της Βουλής, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα δήλωσε “εκεί που έπρεπε”.

Με πληροφορίες από ertnews.gr  
Ελλάδα Αθήνα 

Παραλύει η Ιταλία μετά από εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας- Καθυστερήσεις ωρών και αναστολή δρομολογίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: