Εισβολή διαδηλωτών με φωτοβολίδες και καπνογόνα στο Χρηματιστήριο του Παρισιού [videos]

epa10581701 Railway workers occupy the French stock exchange Euronext group headquarters during a protest against the government pension reform at business district of ‘La Defense’ in Paris, France, 20 April 2023. France faces an ongoing national strike against the government’s pensions reform after the prime minister on 16 March announced the use of article 49 paragraph 3 (49.3) of the Constitution of France to have the text on the controversial pension reform law to be definitively adopted without a vote. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Δεν λέει να κοπάσει το κύμα διαδηλώσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία, με τους διαμαρτυρόμενους σήμερα να εισβάλουν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στα γραφεία της χρηματιστηριακής εταιρείας Euronext στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς είναι ευρέως διαδεδομένη ανάμεσά τους η άποψη ότι οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να επωμιστούν το οικονομικό βάρος για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

Κρατώντας σημαίες συνδικάτων, ομάδα μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών κατέλαβε την είσοδο του Euronext και άναψε κόκκινες φωτοβολίδες φωνάζοντας το δημοφιλές σύνθημα: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ». Οπως επίσης: «Μακρόν παραιτήσου!»

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχαν σημειωθεί παρόμοιες σκηνές στα γραφεία της Blackrock αλλά και στα γραφεία του οίκου ειδών πολυτελείας Louis Vuitton στο Παρίσι.

  • Το σαββατοκύριακο ο Μακρόν υπέγραψε πλέον τον νόμο για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64, έπειτα από τρεις μήνες μαζικών και ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι προτίθενται να προωθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά, τη δημόσια τάξη, την εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Euronext σήμερα, καθώς και εκείνοι που «υποδέχτηκαν» με κατσαρόλες τον Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλσατία, χθες, κατέστησαν σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ασχέτως των όσων λέει  η κυβέρνηση.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόσυρση του νόμου», φώναζαν οι διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της La Defense, δίπλα σε ένα πανό που έγραφε: «Όχι στη μεταρρύθμιση».

Με πληροφορίες από Reuters

Καρατόμησε και τον διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού ο Πούτιν: “Φιάσκο” τα γυμνάσια που θα τρόμαζαν τη Δύση [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: