Είναι τρομοκράτης αυτός ο άνδρας; Στην Φρανκφούρτη δικάζεται ένας Κούρδος, επειδή φέρεται να συγκέντρωσε δωρεές για τον αγώνα κατά του τουρκικού κράτους

FILE PHOTO: epa09277775 People demonstrate against imperialism, for human rights, climate justice and the release of Kurdish political prisoner Abdullah Ocalan. EPA, CYRIL ZINGARO




Του SIMON LANGEMANN, Die Zeit

Στην εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας Die Zeit δημοσιεύεται εκτενές άρθρο του Simon Langemann σχετικά με την υπόθεση του Κούρδου, Αμντουλλάχ Οτσαλάν (Abdullah Öcalan) -δεν έχει καμία συγγένεια με τον ιδρυτή του PKK, όπως σημειώνεται.

Αυτό το διάστημα είναι κατηγορούμενος σε δίκη που διεξάγεται στην Φρανκφούρτη με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό», καθώς φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε όλη τη Γερμανία υπέρ της συγκέντρωσης χρημάτων για το ΡΚΚ και μάλιστα φέρεται να συγκέντρωσε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. H απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται στις 11 Μαΐου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι η τέταρτη φορά που ο Öcalan, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Xebat», είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη λόγω της δραστηριότητάς του υπέρ του ΡΚΚ, το οποίο στη Γερμανία έχει απαγορευτεί εδώ και 30 χρόνια.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών Ασφαλείας, η οργάνωση απολαμβάνει σήμερα στη Γερμανία περισσότερη υποστήριξη από ποτέ, ενώ η ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος εκτιμά ότι έχει συγκεντρώσει μέσα σε έναν χρόνο 16,7 εκατομμύρια ευρώ και έχει συνολικά 14.500 υποστηρικτές, που είναι μάλιστα οργανωμένοι σε μια αυστηρή δομή.

Σε ό,τι αφορά τον κατηγορούμενο Öcalan, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι διέφυγε το 1988 στην Ευρώπη, όπου έλαβε άσυλο στη Γαλλία, ενώ ο ίδιος σήμερα εκφράζει την απογοήτευσή του για το ότι η Γερμανία συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό του Erdogan, παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι είναι αυτοί που νίκησαν το «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία και παρόλο που στη Γερμανία διαβιούν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι κουρδικής καταγωγής.

Στο άρθρο γίνεται λόγος για την υπόθεση ομηρίας το 1999 στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Λειψία, στον απόηχο της απαγωγής του ιδρυτή του ΡΚΚ, Abdullah Öcalan, από την Κένυα στην Τουρκία, αφότου είχε βρει καταφύγιο στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ναϊρόμπι.

Οι υποστηρικτές του κράτησαν ομήρους τότε πολλούς ανθρώπους στο κτίριο του Προξενείου, υπενθυμίζει η εφημερίδα, που προσθέτει ότι, σύμφωνα με την μετέπειτα ετυμηγορία του δικαστηρίου κατά του κατηγορούμενου «Xebat», ο τελευταίος είχε δώσει την εντολή μόνο για απειλή χρήσης βίας και όχι για χρήση της.

Ο «Xebat», 37 ετών τότε, συνελήφθη στο Παρίσι και εκδόθηκε στη Γερμανία, όπου το Δικαστήριο του επέβαλε για τη συγκεκριμένη υπόθεση ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι ίσως το Δικαστήριο να φάνηκε ευκολόπιστο, δεδομένου ότι ο Öcalan και τα επόμενα χρόνια βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Τσαβούσογλου και ο Σοϊλού μας επανέφεραν στην …τάξη: Στις απειλές της Τουρκίας δεν πρέπει να κρυβούμε το κεφάλι στην άμμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: