Η Ελλάκτωρ κέρδισε τον πρώην μεγαλόμετοχο της Αναστάσιο Αναστάσιο Καλλιτσάντση: Πρέπει να επιστρέψει το συνολικό ποσό πυ χρωστά

Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της εταιρείας




Την επιστροφή ποσού 270.400 ευρώ προς την Ελλάκτωρ από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και πρώην μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Αναστάσιο Καλλιτσάντση και την εταιρεία Νexus Design Studio επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Capital, pαράλληλα, υποχρεώνει τον κ. Καλλιτσάντση να καταβάλλει στην Ελλάκτωρ το ποσό των 430.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή αφορά αγωγή της Ελλάκτωρ προς τον κ. Καλλιτσάντση και την εταιρεία Nexus Design για τιμολόγιο ύψους 260.400 ευρώ με τον ΦΠΑ που πληρώθηκε από τον κατασκευαστικό όμιλο προς την συμβουλευτική εταιρεία στις 25-11-2020, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία.

Στην αγωγή της η Ελλάκτωρ κατήγγειλε ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν είχαν ποτέ παρασχεθεί και πως η πληρωμή αυτή έγινε χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που ήταν απαραίτητη, καθώς νόμιμη εκπρόσωπος της Nexus Design είναι η σύζυγος του τότε διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής της, REDS.

To δικαστήριο έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και αποφάσισε την επιστροφή του συνολικού ποσού που καταβλήθηκε στην Nexus Studio μαζί με τους νόμιμους τόκους και ακόμη επιδίκασε στον κ. Καλλιτσάντση την πληρωμή ποσού 430.000 ευρώ που ισούται με τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του, καθώς ενεργοποιείται ποινική ρήτρα που προβλεπόταν στη σύμβαση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου με την εταιρεία.

Ακόμη, το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο εναγόμενους σε μέρος της δικαστικής δαπάνης της Ελλάκτωρ, η οποία ορίστηκε στα 10.450 ευρώ και τον κ. Καλλιτσάντση στα δικαστικά έξοδο της Ελλάκτωρ ύψους 15.700 ευρώ.

  • Τι απαντά ο Σ. Καλλιτσάντσης

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κατόπιν προσφυγής της νέας διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης δήλωσε τα εξής:

“Θεωρώ πως πρόκειται για εσφαλμένη δικαστική κρίση. Δεν αξιολογήθηκε η σειρά αποδεικτικών στοιχείων τα οποία υποβάλαμε.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ορθή κρίση στους επόμενους βαθμούς δικαιοδοσίας στους οποίους θα προσφύγω. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη διαδικασία και δεν επιθυμώ να σχολιάσω δημόσια το περιεχόμενο της πρωτόδικης απόφασης.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη διότι υπηρέτησα το εταιρικό συμφέρον επί τριάντα τέσσερα και πλέον έτη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη δε περισσότερο τα περίπου τρία έτη που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του οποίου είμαι συν-δημιουργός.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο τα γεγονότα, όσο και η Δικαιοσύνη θα το επιβεβαιώσουν”.

Διαδοχικά πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς νέους φόρους και μείωση δημοσίου χρέους βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: