Η δίκη της Εύας Καϊλή θα γίνει σε δύο χρόνια!!! Ξεκινά αγώνας των δικηγόρων της να την αθωώσουν, η πρώτη νύχτα με το παιδί της (video)

Η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Αρώνη μεταδίδει την αποφυλάκισης της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλής. Φωτογραφία από βίντεο του καναλιού OPEN.




«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα».

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν. Η κ. Καϊλή πέρασε τη χθεσινη νύχτα με το παιδί της και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της.

Ο συνήγορός της, κατέβαλε προσπάθειες ώστε να διευθετηθούν γρήγορα οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα επέτρεπαν στην πολιτικό να βγει από τη φυλακή προκειμένου να περάσει τις μέρες του Πάσχα με το παιδί της. Και τα κατάφερε.

Η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα συνεχιστεί με το καθεστώς «ηλεκτρονικής παρακολούθησης» (ηλεκτρονικό βραχιολάκι) μετά την σχετική απόφαση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα πριν από την προκαθορισμένη ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Στην νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Σε μια προσωπική απόφαση, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο Αντόνιο Παντσέρι.

  • «Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου»

Η πρώτη δήλωση της κ. Καϊλή, στην πρώτη της εμφάνιση στις κάμερες από τότε που συνελήφθη, είναι στα ελληνικά:

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της στις Βρυξέλες.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έφτασε στο σπίτι της με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον κ. Δημητρακόπουλο.

Φανερά ικανοποιημένη για την αποφυλάκισή της, μέσα από το αυτοκίνητο, η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται για να αποδείξει την αθωότητά της. Πώς και πού μπορεί να κινείται και τι θα γίνει με τα καθήκοντά της είναι κυρίαρχα πλέον ερωτήματα, ενώ έξω από το σπίτι της οι δημοσιογράφοι διαγκωνίζονταν για μια δήλωση.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, με ένα μαύρο αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της και τον πατέρα της στη θέση του συνοδηγού, η Εύα Καϊλή έφτασε στο σπίτι της, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Αποχωρώντας από το σπίτι της Εύας Καϊλή ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιορίζεται σε μία λιτή δήλωση:

«Η Εύα Καϊλή είναι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται δίπλα στην κόρη της. Δεν ασχολείται με τίποτ’ άλλο. Και εύχεται στην Ελλάδα Καλό Πάσχα. Συγχωρέστε με, αυτή είναι η εντολή. Δε μπορώ να πω τίποτ’ άλλο. Ζητώ την κατανόησή σας».

Η δίκη θα γίνει σε δύο χρόνια. Γίνονται προσπάθειες να γίνει και νωρίτερα, αλλά η έρευνα δεν έχει τελειώσει. Μπαίνει τώρα στο δεύτερο στάδιο.

Έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο της αποφυλάκισης η ευρωβουλευτής και η ομάδα της κρατούν προς το παρόν τα χαρτιά τους κλειστά. Εντωμεταξύ οι έρευνες για το Κατάρ Γκέιτ συνεχίζονται. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, δύο εισαγγελείς από το Μιλάνο βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες για ανταλλαγή στοιχείων με τις βελγικές αρχές.

Οι συνομιλίες της και οι κινήσεις της θα καταγράφονται 24 ώρες το 24 ωρο, ενώ για να βγει από το σπίτι χρειάζεται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Συνήθως, στο Βέλγιο, πρέπει να σταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24 ώρες πριν, που να ενημερώνει ότι θα υπάρξει μετακίνηση, αλλιώς εάν βγει από την προκαθορισμένη περίμετρο το βραχιολάκι δίνει σήμα.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται και στο εάν η Εύα Καϊλή θα θελήσει να επιστρέψει στις εργασίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού πρακτικά αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά. Ωστόσο, ακόμη αυτό είναι ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα, γιατί και από την πλευρά του Κοινοβουλίου αναμένεται η αντίδραση εφόσον η κ. Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Πάντως, η ίδια έστειλε και το δικό της μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά θα τα πούμε σύντομα, οπότε πλέον αναμένεται να μιλήσει η ίδια και να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα.

Ο Ελληνας συνήγορος της κα Καϊλή, επέμεινε ότι η πελάτισσά του έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και πως αν δεν αθωωθεί, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», τόνισε για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «στις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοικία της δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα». Για τον συνήγορό της αυτό αποτελεί ένα «ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» της μη ενοχής της.

Η δίκη θα γίνει σε 2 χρόνια. Γίνονται προσπάθειες επίσπευσής της, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμη τελειώσει και πλέον μπαίνει στο δεύτερο στάδιο.

  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θυμίζοντας από χθες την «παλιά Εύα» κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά χθες πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα».

Και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο που φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ ως προς την υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον.

Ωστόσο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον κ. Παντσέρι και Τζιόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις. Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας», κόντρα στο μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία ακολούθησαν της σύλληψής της πελάτισσάς του, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

  • «Είναι ισχυρή ψυχολογικά»

Αφήνοντας πίσω προς το παρόν τις επώδυνες στιγμές του 2022, ο συνήγορός της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή γνωστοποίησε χθες πως από πλευράς της η Εύα Καϊλή «περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», ενώ «είναι ισχυρή ψυχολογικά, έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και θα δώσει τη μάχη για να αποδείξει αυτήν αθωότητά της», τόνισε.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο του Qatargate, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές, ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι δημοσιογράφοι της Bild πήγαν στον Έβρο και “προβοκάρουν”: Αυτός ο φράχτης είναι για να κρατά τους πρόσφυγες εκτός, υποστηρίζουν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: