Η Αννίτα, ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, …”βγήκε” εναντίον του Χριστοδουλίδη: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για την απόφαση της Ελλάδας!!!

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τιμά τους ήρωες της θρυλικής ΕΟΚΑ. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




«Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει, να λογοδοτήσει γιατί είναι θέμα που άπτεται και των διεθνών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τα παραπάνω ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, η οποία εξαπέλυσε ευθεία “βολή” εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει κάποιο σχόλιο εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ως προς τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και την εισήγηση που υπήρχε να προταθεί ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης ως Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπο της κατοχικής Τουρκίας, αφήνοντας εκτεθειμένη τη Λευκωσία.

Η κ. Δημητρίου είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.

Όλο το κείμενο των δηλώσεων της Αννίτας Δημητρίου ακολουθεί:

«Χρειάζεται να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα, ειδικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει αν όντως επρόκειτο η επιλογή μας να είναι ο κ. Βασίλης Δημητριάδης, αν όντως μπορούσε η Κύπρος να τύχει στήριξης και ανταπόκρισης γι’ αυτή την επιλογή.

Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει, να λογοδοτήσει για το συγκεκριμένο γιατί είναι θέμα που άπτεται και των διεθνών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μια Τουρκία η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά προβαίνει σε παραβιάσεις κάθε δικαίου και κάθε νομιμότητας.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τύχει στήριξης η επιλογή του Τούρκου υποψηφίου. Και αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας. Οπότε αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις γι’ αυτό το θέμα ειδικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: