Η ανερυθρίαστη χειρόγραφη επιστολή του Χίτλερ σε μια εβραία της Γερμανίας: Είναι όλα ψέμματα, δεν κυνηγάμε τους Εβραίους

Ο Αδόλφος Χίτλερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του Πηγή https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Adolf_Hitler_3,_sem_data.tif from Arquivo Nacional (Brazil)




Μια επιστολή αποκαλύφθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην οποία μια Εβραία γυναίκα παραπονέθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ για τους Εβραίους που είχαν στοχοποιηθεί στη Γερμανία πριν από τον πόλεμο, στην οποία ο Χίτλερ απάντησε ότι αυτό ήταν ψέμα.

«Όταν ανακαλύψαμε το γράμμα για πρώτη φορά, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός», είπε η Rachel Azaria, η οποία είναι τώρα η γενική διευθύντρια του Kulanu και εγγονή της γυναίκας που έστειλε το γράμμα.

Η επιστολή περιέχει μια χειρόγραφη απάντηση από τον Χίτλερ στην οποία απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για κακό που έγινε στους Εβραίους και τους αποκαλεί καθαρά ψέματα.

Αφού ο Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία στη Γερμανία στις 31 Ιανουαρίου 1933 και άρχισε η υποκίνηση και η παρενόχληση των Εβραίων, η γιαγιά της Αζάρια, Φρίντα Φρίντμαν έγραψε μια επιστολή στον τότε Γερμανό πρόεδρο Πολ φον Χίντεμπουργκ.

«Αρραβωνιάστηκα το 1914 και ο αρραβωνιαστικός μου σκοτώθηκε στη μάχη το 1914», έγραψε. «Τα αδέρφια μου πέθαναν το 1916 και το 1918 και ο μόνος αδερφός μου που είχε απομείνει επέστρεψε από τον πόλεμο τυφλός. Και οι τρεις έλαβαν το μετάλλιο του Σιδηρού Σταυρού για την υπηρεσία στη χώρα τους. Αλλά τώρα, στους δρόμους της χώρας μας, μοιράζονται φυλλάδια που λένε «Οι Εβραίοι έξω!», και υπάρχουν ανοιχτές εκκλήσεις για πογκρόμ και βία κατά των Εβραίων. Είναι η υποκίνηση εναντίον των Εβραίων ένδειξη γενναιότητας ή δειλίας, ενώ οι Εβραίοι αποτελούν το 1% του γερμανικού λαού;»»

Ο Χίντενμπουργκ απάντησε ότι έπαιρνε την επιστολή στα σοβαρά και παρέδωσε την επιστολή στον Χίτλερ για την απάντησή του και η χειρόγραφη απάντηση κατηγορούσε τη Φρίντμαν ότι είπε ψέματα, λέγοντάς της ότι δεν υπήρχαν εκκλήσεις για πογκρόμ.

Τι συνέβη όταν πήγε η Γκεστάπο για τον Φρίντμαν;

Λίγα χρόνια αργότερα, η Friedman γνώρισε άλλη μια επιτυχία όταν ήρθε η Γκεστάπο για τον σύζυγό της Martin. Ήταν βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, επομένως ήταν σχετικά προστατευμένος και εργάστηκε βοηθώντας τους ανυπεράσπιστους Εβραίους.

Όταν η Γκεστάπο χτύπησε την πόρτα, η Φρίντμαν βγήκε να τους συναντήσει και τους είπε «με εγκατέλειψε χρόνια πριν, είμαι ραγισμένη». Ο Μάρτιν, που ήδη φοβόταν ότι η Γκεστάπο θα ερχόταν να τον αναζητήσει, είχε αρχίσει να κοιμάται στο γραφείο του το βράδυ.

Η επιστολή με τη χειρόγραφη απάντηση του Χίτλερ οδηγήθηκε από τους Βρετανούς για να αρχειοθετηθεί και σήμερα βρίσκεται στο εθνικό αρχείο της Γερμανίας στο Κόμπλεντς.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Σάλος στην Αίγυπτο με τη «μαύρη Κλεοπάτρα»: Δεκάδες χιλιάδες υπογράφουν για να μην προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Netlix

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: