H «αγκαλιά» της Τουρκίας στραγγαλίζει τους Τουρκοκύπριους: Σε δεινή οικονομική κατάσταση το 84%, απαισιοδοξία για το μέλλον

File Photo: Δύο γυναίκες στέκονται μπροστά από τα συρματοπλέγματα στην ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ νεκρής ζώνης «Πράσινη Γραμμή» στο οδόφραγμα της οδού Ερμού στη διχοτομημένη πρωτεύουσα της Κύπρου Λευκωσία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας στα κατεχόμενα, την οποία αναδημοσίευσε το ΚΥΠΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 3,02% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι έρευνα που διενεργήθηκε στα κατεχόμενα τον Μάρτιο από τo Κέντρο Έρευνας Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), έδειξε ότι το 81,6% των Τ/κ πλέον δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα νοικοκυριού του, ενώ το 84% δηλώνει ανήσυχο για το γεγονός ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις του.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, έχουν επίσης δηλώσει ότι ανάμεσα στα πιο σημαντικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι κατά σειρά τα προβλήματα στην οικονομία, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα των πολιτικών ηγετών, το υψηλό κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, το Κυπριακό και τα προβλήματα στο σύστημα υγείας.

Επιπλέον, το 95,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι τα πράγματα οδεύουν προς λανθασμένη κατεύθυνση στα κατεχόμενα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 4% στο ποσοστό αυτό, σε σχέση με το τι πίστευαν οι συμμετέχοντες πριν από 3 μήνες.

Επίσης, το 81,09% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι η οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα θα χειροτερέψει σε δύο χρόνια, ενώ το 3,02% ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι η δική τους οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, το 89,2%% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν μπορεί να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο, το 84% εξέφρασε ανησυχία επειδή δεν θα μπορεί να καταβάλει τις δόσεις του και το 87% εξέφρασε ανησυχία αφού δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του στον τομέα της υγείας.

Τα προβλήματα με το ρεύμα

Τις τελευταίες μέρες, το θέμα που δεσπόζει στην καθημερινότητα στα κατεχόμενα είναι οι συχνές και εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στην τ/κ «αρχή ηλεκτρισμού».

Παρά τις αντιδράσεις, που εκτείνονται και στον χώρο της αντιπολίτευσης, το καθεστώς στα κατεχόμενα συνεχίζει την προώθηση «νομοσχεδίου» που διευκολύνει τη συνεργασία με την τουρκική εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής ΑΚΣΑ, χωρίς προσφορές, κάτι που πολλοί Τουρκοκύπριοι θεωρούν ξεπούλημα του τομέα ηλεκτρισμού σε τουρκικά συμφέροντα.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανησυχεί για το Κυπριακό, ξεχνά ότι η Τουρκία είναι αρνητική: Το αδιέξοδο οδηγεί στον κίνδυνο της διχοτόμησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: