Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναγορεύθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Photo: pio.gov.cy




Για τη συνολική προσφορά του στον Ελληνισμό και ειδικότερα στην Κύπρο τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης, καθώς αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδακτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πα.Πει.

  • “Στο πρόσωπό του τιμούμε την Κυπριακή Δημοκρατία, τον κυπριακό Ελληνισμό, τον αγώνα ανδρός που έδωσε και που θα δώσει, τις προσδοκίες και τις ελπίδες που δημιουργεί η παρουσία του για την Κύπρο, την Ελλάδα, για την Ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο”, τόνισε κατα τον χαιρετισμό του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχάλης Σφακιανάκης.

Από την πλευρά του, ο Προεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερθηκε στους δεσμούς του Πα.Πει. με την Κύπρο και τόνισε ότι θεωρεί “απολύτως απαραίτητο οι ηγέτες να επενδύουν στον ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας”.

Σημείωσε ότι “διάγουμε μια ιδιάζουσα περίοδο σε διεθνές επίπεδο: Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές και διαφορετικής φύσεως προκλήσεις, οικονομική κρίση, επισιτιστική κρίση , πόλεμοι, εμφύλιες διαμάχες, τρομοκρατία, επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Οι προκλήσεις αυτές διαπερνούν τα σύνορα και δεν γνωρίζουν εθνότητες και κρατικές οντότητες. Απαιτούν αξιόπιστα κράτη, ικανούς δρώντες, ευελιξία, δυνατές συμμαχίες και συνέργειες“, τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, η Κύπρος μέσα στο διεθνές σύστημα μεταβαίνει από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια, μέσω τριών πυλώνων εξωτερικής πολιτικής, διατηρώντας πάντα σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση του Κυπριακού: την ενίσχυση συνεργασιών με χώρες άμεσης γειτνίασης σε τομείς όπως η ασφάλεια και η ενέργεια, την ενεργότερη συμμετοχή στα τεκταινόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλίες που θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία και θα αναβαθμίσουν το κύρος της χώρας και την ενίσχυση των σχέσεων με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

  • “Η προσπάθειά μας είναι η μετάβαση από μία μονοθεματική εξωτερική πολιτική, σε μια ποικιλόμορφη, πολυθεματική πολιτική, πιο εξωστρεφή και σύγχρονη, η οποία θα αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προστιθέμενη αξία της Κύπρου, με στόχο ανάμεσα σε άλλα να ενισχύσει τον γεωστρατηγικό της ρόλο, προωθώντας ένα όραμα για την περιοχή, που θα εξυπηρετεί και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση”, επεσήμανε.

Η αναγόρευση του κ. Χριστοδουλίδη σε Επίτιμο Διδακτρορα αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, με γνώμονα με τάξη άλλων και τη συνεισφορά του στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Η Κυπριακή Βουλή δημοσίευσε τα Πόθεν Έσχες νυν και τέως ΠτΔ, υπουργών και βουλευτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: