Εκλογές 2023: Η ώρα των ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα επικρατέστερα ονόματα [δείτε live]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την διαδικασία των Βουλευτικών εκλογών σε εκλογικό τμήμα του Ναυπλίου, Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Αποκαλυπτήρια σήμερα στις 10:15 για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει τα 15 ονόματα που θα το στελεχώσουν.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, σε αυτό θα υπάρχουν πρόσωπα – έκπληξη, αυξημένη παρουσία γυναικών, εκ των οποίων 3 σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ δεν θα είναι στη λογική των διάσημων προσώπων.

Θα πρόκειται δηλαδή για πρόσωπα χαμηλού προφίλ με δράση στο αντικείμενο τους, επιλογές ωστόσο υψηλού συμβολισμού.

Σημαντική όμως θα είναι και η παρουσία των νέων, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στη νέα γενιά με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που βασικό άξονα έχει τις πολιτικές στήριξης των νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας δημόσιας υγείας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ο τέως γενικός διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ένα πρόσωπο που οργάνωσε το κόμμα σε δύσκολα χρόνια – κοινής αποδοχής – Αντώνης Σγαρδέλης θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

 

Σήμερα εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή».

Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να αφορά τη σειρά που θα λάβουν στο Επικρατείας, όλα δείχνουν ότι στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνονται οι:

  • Όθων Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
  • Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
  • Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Ελενα Ακρίτα, δημοσιογράφος
  • Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πρώην αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.
  • Αλέκος Φλαμπουράρης, πρώην υπουργός
  • Στην τιμητική 12η θέση ακούγεται ότι πιθανώς θα βρίσκεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί για τις 12 θεσεις και έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν και πρόσωπα-εκπλήξεις.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της πολύ γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 27/4/23) το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 21η Μαΐου.

Πηγή: ertnews

Από τον πρόεδρο του κόμματος …”Έλληνες”: Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο προσφυγή κατά της νέας οργάνωσης του ναζί Ηλία Κασιδιάρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: