Εκλέχτηκε ως Αλέν άλλαξε φύλο και λέγεται πλέον Εστέλ: Το δημοτικό συμβούλιο στηρίζει τον πρώτο τρανς δήμαρχο στη Γαλλία

FILE PHOTO The Tricolore French national flag EPA/FELIX ZAHN




Η δήμαρχος του Estevelles (Pas-de-Calais), που εκλέχθηκε ως άνδρας αλλά ακολούθησε η αλλαγή φύλου της, έλαβε αυτή την Τετάρτη την «υποστήριξη» του δημοτικού συμβουλίου της, που είχε ζητήσει για να συνεχίσει τη θητεία της ως γυναίκα, είπε. στο AFP.

Στα 63 του, ο δήμαρχος (χωρίς ετικέτα) αυτής της πόλης των 2.000 κατοίκων γίνεται, λέει, ο «πρώτος» τρανς δήμαρχος που επισημοποίησε αυτή τη μετάβαση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Απόφαση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο

Σε συνεδρίασή του την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο «μου ανανέωσε την εμπιστοσύνη του», χαίρεται ο αιρετός, έστω κι αν αυτή η ψηφοφορία του συμβουλίου δεν ήταν υποχρεωτική από το νόμο. Από τους 18 ψηφοφόρους, «14 ψήφισαν υπέρ και τέσσερις απείχαν».

«Είναι μια συνέχεια στην πορεία της ζωής μου, στην πολιτική μου πορεία. Πέμπτη πρωί θα παρουσιάσω τα πράγματα στους υπαλλήλους του δήμου και θα επικοινωνήσω με τον πληθυσμό και από την Παρασκευή θα έχω την εμφάνισή μου όπως θέλω και θα ασκώ τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος του Εστεβέλ»

«Για μια περίοδο, ήταν απαραίτητη για μένα η παραίτηση», ιδίως για να «επιταχύνω τα πράγματα» ή να «προστατέψω» την ιδιωτική μου ζωή», εξήγησε ο δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Αλλά «είμαι μαχητικός άνθρωπος» και «περήφανος για την πολιτική μου δουλειά που μπόρεσα να έχω σε αυτή τη μικρή πόλη, δεν ήθελα να την εγκαταλείψω. Συνειδητοποίησα ότι η καλύτερη λύση ήταν να επικοινωνήσω», πρόσθεσε.

Η διαδικασία αλλαγής αστικής ληξιαρχικής πράξης που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Μετά από επαφές με τη νομαρχία, η Πολιτεία της είπε «ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», ότι είναι «νομικά εφικτό» να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως γυναίκα, διαβεβαίωσε.

«Στη συνέχεια επέλεξα να αναζητήσω την εμπιστοσύνη των συνομηλίκων μου», ιδίως για να εδραιώσω τη «νομιμότητά μου». «Για περισσότερα από 22 χρόνια, είμαι στην υπηρεσία του δήμου μου (…). Με τη διαφάνεια, σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω μια διαφορά που κουβαλάω σε προσωπικό επίπεδο », έγραψε σε ένα δελτίο τύπου που υπογράφει η Estelle Szabo, γεννημένη ως Alain.

«Αυτή η διαφορά που μοιράζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία, (…) είναι αυτή της παροδικότητας και της ψυχολογικής ταλαιπωρίας του να μην είσαι στο «καλό» είδος», συνεχίζει. «Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια για να καταλάβω και να αποδεχτώ ποιος πραγματικά ήμουν», χάρη ιδίως στην ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση και με την υποστήριξη «των αγαπημένων μου προσώπων και της συζύγου μου».

«Θέλω να μεταφέρω μόνο ένα μήνυμα», είπε η Estelle Szabo στο Γαλλικό Πρακτορείο: «είναι ότι μπορεί κανείς να είναι ένα άτομο διαφορετικό, όχι απαραίτητα πάντα αποδεκτό σήμερα, και να ασκεί ένα πολιτικό λειτούργημα».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Πριν από 62 χρόνια ο Γκαγκάριν μπήκε στην τροχιά της Γης για 108 λεπτά: Τώρα ήρθε πάλι η σειρά της Σελήνης με τελικό… τρόπαιο τον Άρη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: