Δυσκολίες για την κυβέρνηση Σούνακ: «Αποσταθεροποιητικός για την οικονομία ο πληθωρισμός που ξεπερνά το 10%» παραδέχεται ο Τζέρεμι Χαντ

O υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ αναχωρεί για το κοινοβούλιο όπου παρουσίασε τις φθινοπωρινές κατευθυντήριες γραμμές για την Οικονομία. EPA, ANDY RAIN




Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ τόνισε σήμερα πως πληθωρισμός που ξεπερνά το 10% λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την οικονομία και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ έχει σχέδιο για την καταπολέμησή του.

«Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% είναι αποσταθεροποιητικός για την οικονομία. Δεν είναι καλό επίπεδο, είναι επικίνδυνο να τον αφήσεις εκεί», είπε ο Χαντ στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ιστότοπο Politico.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, τα οποία έδειξαν μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στο 10,1%, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις τιμών ασκούν ισχυρές πιέσεις στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ο κύβος ερρίφθη: To Netflix καταργεί τους δωρεάν κοινούς κωδικούς χρήσης μέσα στους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: