ΔΗΣΥ: Τα βλέμματα στο τετ α τετ Αναστασιάδη – Νεοφύτου στον απόηχο της ήττας

To έμβλημα του ΔΗΣΥ. Φωτογραφία από το facebook του κόμματος.




Ο πρώτος μεγάλος σταθμός για την νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι το ερχόμενο Σάββατο, σημειώνει σε ρεπορτάζ του στον Φιλελεύθερο ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης και αναφέρει:

«Η πρώτη κοινή παρουσία του τέως προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη μπροστά από κομματικό κοινό, μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές, και τα όσα μετεκλογικά ακολούθησαν, είναι το σημείο αναφοράς ανάμεσα στον κόσμο της γαλάζιας παράταξης. Οι δυο τους, θα ανέβουν στο βήμα του συνεδρίου κάνοντας το δικό τους απολογισμό ενώπιον που θα είναι παρόντες, την αυτοκριτική τους και ίσως να αφήσουν ο καθένας τις δικές του αιχμές. Το μεγάλο ερωτηματικό στο οποίο εστιάζεται και η συζήτηση μεταξύ των στελεχών του κόμματος είναι το κατά πόσο οι δύο ισχυροί άντρες του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τις όποιες εκατέρωθεν πικρίες και κουβέντες που έχουν ειπωθεί στην φόρτιση των πρώτων ημερών μετεκλογικά και να μιλήσουν για την επόμενη μέρα, συνδράμοντας ουσιαστικά και στο στόχο της νέας ηγεσίας του κόμματος και ιδιαίτερα της Αννίτας Δημητρίου, με την οποία, όπως λέγεται διατηρούν, και οι δύο, καλές σχέσεις.

Οι απόψεις βέβαια των συναγερμικών στελεχών, διίστανται ως προς το πόσο φορτισμένο αναμένεται να είναι το κλίμα και ως προς το κατά πόσον οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Αναστασιάδης με τις τοποθετήσεις τους, θα συνδράμουν σε ένα χαμηλών ή υψηλών τόνων συνέδριο. Τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο είναι ακόμα νωπά στις μνήμες των συναγερμικών στελεχών, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν ξαννασυμβαίνει. Τότε είχαν λεχθεί διάφορα για την παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων έξω από την αίθουσα συνεδρίασης με θέμα τη λήψη απόφασης για τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι πληροφορίες από νωρίς για την παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, οδήγησε τότε, όπως λέγεται, τον Νίκο Αναστασιάδη να μην παραστεί στη συνεδρία για να μην υπάρξει περαιτέρω ένταση. Όπως λεγόταν τότε, στις προθέσεις των ατόμων αυτών ήταν και το γιουχάισμα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την άφιξη του στο χώρο της συνεδρίας, επιρρίπτοντας του ευθύνες για την ήττα στις προεδρικές εκλογές με επίσημο υποψήφιο τον κομματικό πρόεδρο. Είναι επίσης γνωστό το επεισόδιο που έγινε εκτός της αίθουσας, όταν ο τέως Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, πήγε στην τουαλέτα, με τα συγκεντρωμένα άτομα να του ζητούν τον λόγο για την δημόσια τότε τοποθέτηση του, υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε περισσότερα στον Φιλελεύθερο 

Στόχος η συμμετοχή γυναικών στην εξωτερική πολιτική λέει η Αννίτα Δημητρίου: Συμμετέχει στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: