Διαψεύδει το ΥΠΕΞ πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες σε γαλλικό κομβόι στο Σουδάν: Πυροβολήθηκε Γάλλος υπήκοος

FILE PHOTO: Sudanese people stand in front of a shop in Khartoum, Sudan, EPA/STRINGER




Γάλλος υπήκοος φέρεται να πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας εκκένωσης νωρίτερα σήμερα στο Σουδάν με τα δύο αντιμαχόμενα μέρη να αλληλοκατηγορούνται για την φερόμενη επίθεση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης ότι ανεστάλη μετά την επίθεση, αλλά οι Γάλλοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει το περιστατικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, το οποίο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι εκκενώνει το διπλωματικό προσωπικό και τους πολίτες, δεν σχολίασε κάτι πάνω σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 21 Έλληνες παραμένουν στη γαλλική πρεσβεία στο Σουδάν και δεν έχουν αναχωρήσει.

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τραυματισμό Ελλήνων σε γαλλικό κονβόι

Δημοσιεύματα περι Ελλήνων τραυματιών σε γαλλικό κονβόι δεν επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ οι Έλληνες τραυματίες στο Σουδαν παραμένουν δυο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της ΕΕ για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ευρωπαίων υπηκόων και όπως σημεινώνει, προτεραιοτητα είναι η ασφάλεια και ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Σουδάν.

Η Αθήνα παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της προς αυτόν τον σκοπό.

Το θέμα θα τεθεί αύριο στο ΣΕΥ από τον Νίκο Δένδια ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ. κ. Σάββα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας, καθώς και με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Σουδάν.

Έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΜΔΚ) του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ μέσω του συστήματος Προξενικής Συνεργασίας, αλλά και συνεδριάζει δυο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα, με παρουσία και στελεχών του Υπουργείου Εθνικής άμυνας

Ενεργοποιείται το σχέδιο «Κόσμος» για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το φλεγόμενο Σουδάν: Κομάντος και πολεμικά αεροσκάφη φεύγουν για νότιο Αίγυπτο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: