“Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται το όνομα της χώρας μας”, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης: Συνεργασία με τους Αμερικανούς για τους ολιγάρχες

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υλοποιώντας προεκλογική του δέσμευση παρέστη σε εκδήλωση στην Χούλου. Ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για το πολύ ψηλό ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές. Ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία στην Χούλου μουσείου πολιτιστικής κληρονομιάς. Φωτογραφία μέσω του ιστότοπου Pafos Live




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian είπε ότι η καλύτερη απάντηση στις καταγγελίες είναι οι δηλώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Είμαστε σε επαφή (εννοεί με τους Αμερικανούς) από την πρώτη στιγμή και ζητήσαμε να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη η δίκη μας πολιτική βούληση σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε φαινόμενα που ξεφεύγουν των πλαισίων των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί.

Τέλος δήλωσε ότι η επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες προσθέτοντας ότι θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν και δεν θα επιτρέψουμε το όνομα της χώρας μας να αμαυρώνεται.

Σημειώνουμε ότι η Anna Isaac αποκαλύπτει στην εφημερίδα Guardian (ΕΔΩ) ότι ολιγάρχης που κατηγορείται για χρηματοδότηση φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία φαίνεται πως συνέχιζε να μεταφέρει εκατομμύρια δολάρια μέσω του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος με τη βοήθεια κυπριακής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατόπιν των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Ο Konstantin Malofeyev, τραπεζίτης του οποίου τα επιχειρηματικά συμφέροντα περιλαμβάνουν τον όμιλο ΜΜΕ Tsargrad που υποστηρίζει το Κρεμλίνο, έχει περιγραφεί από τις αρχές των ΗΠΑ ως «μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης» για την προώθηση των ρωσικών συμφερόντων στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία.

Αποκάλυψη της εφημερίδας Guardian: Με ποιο τρόπο κυπριακή εταιρεία βοήθησε “Ορθόδοξο ολιγάρχη” μετά την επιβολή κυρώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: