Αποφυλάκιση του βιαστή Σειραγάκη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα 401 χρόνια που έγιναν 12,5

FILE PHOTO: O Νίκος Σειραγάκης. Φωτογραφία: Ελληνική αστυνομία




Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη .

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του. Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε υπό όρους, από τις φυλακές της Τρίπολης μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Οι όροι της αποφυλάκισης είναι οι εξής:

  • Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί,
  • να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και
  • να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών.

 

Όταν οι ποινές χάνουν το νόημά τους: Καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε 36 ανηλίκους, βγήκε με όρους μετά από 12,5 χρόνια με τον νέο ποινικό κώδικα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: