Ισίδωρος Ντογιάκος: Η Δικαιοσύνη έχει σοβαρά προβλήματα και ευθύνονται όλοι γι αυτό

O Ισίδωρος Ντογιάκος στο Φόρουμ των Δελφών. Φωτογραφία: Hellas Journal




Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ήταν αποκαλυπτικός.

Δυο μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας ο κ. Ντογιάκος δεν έκρυψε τα προβλήματα της Δικαιοσύνης κάτω από το… χαλί.

Απαντώντας στα ερωτήματα της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και επιμέρισε τις ευθύνες.

Όπως είπε, ευθύνονται δικαστές και εισαγγελείς ορισμένοι από τους οποίους είναι πλημμελώς προετοιμασμένοι και χωρίς πλήρη γνώση των νόμων που αναμφίβολα αλλάζουν πολύ γρήγορα -και αυτό αποτελεί πρόβλημα.

Παράλληλα, σημείωσε τις ευθύνες των ίδιων των δικηγόρων που πολλές φορές κωλυσιεργούν επιλέγοντας σε ποιες από τις δίκες θα παραστούν, ακόμη και στους δικαστικούς υπαλλήλους.

Βεβαίως σημείωσε ότι δεν είναι η πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών αυτοί που έχουν πρόβλημα αλλά επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή συντονισμένη προσπάθεια. Τέλος, συμφώνησε με την αξιολόγηση των δικαστών.

Ανεξαρτήτως αυτών και με βάση τις πρόσφατες γνωματεύσεις του σε κομβικά θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ο κ. Ντογιάκος σημείωσε ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως θεσμός, δεν υποκύπτει σε πιέσεις και γνωματεύει σε θέματα που πιστεύει ότι χρειάζονται την παρέμβασή του.

Μ. Κεφαλογιάννης: Ενημέρωσε επισήμως την Κομισιόν για το νεο-οθωμανικό προεκλογικό σποτ του Ερντογάν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: