Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης παραδέχθηκε το λάθος του – Tο αποδίδει στην “κακιά ώρα”

Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Στον ανακριτή θα προσαχθεί αύριο ο σταθμάρχης της Λάρισας ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του.

Ειδικότερα, ο σταθμάρχης της Λάρισας ο οποίος έχει συλληφθεί απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται να παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του και το απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Ακόμη, σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

  •    Επίσης, διώξεις θα ασκηθούν για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Ακόμη, με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης.

Με εντολή επίσης του κ. Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για την συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος (τι και ποιός έφταιξε).

Μετακλητός και πρώην αχθοφόρος ο 59χρονος συλληφθείς σταθμάρχης

Με προϋπηρεσία άσχετη με το αντικείμενό του και αφού προηγήθηκε εκπαίδευση λίγων μηνών έγινε σταθμάρχης ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας.

Σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφου του στην τηλεόραση του Alpha, o συλληφθείς υπηρετούσε επί χρόνια ως μετακλητός στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ η αμέσως προηγούμενη δουλειά του στον ΟΣΕ φέρεται να ήταν αχθοφόρος.

Μάλιστα ο 59χρονος φέρεται να ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως σταθμάρχης πολύ πρόσφαατα αφού ανάρτησή του που δημοσιεύεται στα social media (24 Ιανουαρίου 2023) τον εμφανίζει να «εύχεται καλή αρχή», επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων.

Σύμφωνα με συνάδελφό του που μίλησε στην εκπομπή του Alpha «Τlive» o 60χρονος ήταν «πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή (Alpha), ο συλληφθείς υποστήριξε στους άνδρες της Τροχαίας Λαρίσης που διεξάγουν την έρευνα ότι εκείνος «πάτησε κανονικά το κουμπί γιατί είναι αυτόματο το σύστημα πλέον για να αλλάξει η γραμμή οπότε κάθε τρένο θα έμπαινε σε διαφορετική τροχιά, αλλά δεν λειτούργησε». Αυτό που φέρεται να αμέλησε ο σταθμάρχης είναι να κατέβει και να κάνει τον οπτικό έλεγχο ώστε να δει ότι όντως μετακινήθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη: “Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: