Θριάμβευσε η Αννίτα Δημητρίου: Είναι η νέα ηγέτης της κυπριακής Δεξιάς, στο πλευρό της ο αντίπαλος της, Δημήτρης Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Η Αννίτα Δημητρίου εκλέγηκε Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κατά τη σημερινή έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση με ποσοστό γύρω στο 68% έναντι 32%, που έλαβε ο ανθυποψήφιός της, Δημήτρης Δημητρίου.

Λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών άρχισε να προσέρχονται στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου, μέλη και στελέχη του κόμματος. Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου, έφτασε με την σύζυγό του γύρω στις 19:15. Κομματικοί αξιωματούχοι και Βουλευτές βρέθηκαν επίσης στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Στα γραφεία έφτασε λίγο αργότερα ο Δημήτρης Δημητρίου, και μετά η Αννίτα Δημητρίου.

Στις πρώτες τις δηλώσεις ως η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προχώρησε η Αννίτα Δημητρίου, με τον Δημήτρη Δημητρίου και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, να βρίσκονται στο πλευρό της.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύθηκε και έκανε πράξη την ενότητα. Είμαστε εδώ για όραμα για το αύριο και έτσι θα προχωρήσουμε. Η προσέλευση του κόσμου σήμερα ήταν μαζικότατη και αθρόα και δόθηκε το μήνυμα πως έτσι θα πορευθούμε και στη συνέχεια.

Θέλουμε τα ιστορικά στελέχη, τα οργανωμένα σύνολα, την ηγεσία, τη νεολαία. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνο νικητής είναι ο ΔΗΣΥ. Προχωράμε για ενότητα και ισχυροποίηση της παράταξής μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δημήτρη Δημητρίου. Δώσαμε τη μάχη με Πρόεδρε σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που από την πρώτη στιγμή συστρατευθήκατε με την προσπάθεια. Όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια ανανέωσης», δήλωσε.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στην έκτακτη παγκύπρια εκλογική συνέλευση της 11ης Μαρτίου 2023 έκλεισαν στις 6, και η συνολική συμμετοχή μελών έχει ως εξής:

Ψήφισαν 20.708 μέλη, ποσοστό 41%. Ως προς τις επαρχίες η συμμετοχή διαμορφώθηκε ως εξής:

Αμμόχωστος 3.000, ποσοστό 45%

Εξωτερικό 201, ποσοστό 10%

Λάρνακα 3.092, ποσοστό 47%

Λεμεσός 4.532, ποσοστό 39%

Λευκωσία 7.578, ποσοστό 42 %

Πάφος 2.305, ποσοστό 39%

Η υπόλοιπη ηγετική πυραμίδα θα συμπληρωθεί βάση και του καταστατικού του κόμματος στις αρχές Μαΐου στο Παγκύπριο Συνέδριο.

Στις 6 Μαΐου θα γίνει και ο απολογισμός της πενταετίας, ενώ η παγκύπρια εκλογική συνέλευση για όλη την υπόλοιπη ηγεσία, δηλαδή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων ,των 25 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου και της προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ θα γίνει την επόμενη μέρα, 7 Μαΐου.

Συγχαρητήρια Χριστοδουλίδη στην Αννίτα Δημητρίου για την εκλογή της στην ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: