Σε ποια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς επιβατών των τρένων: Εκτακτη αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό

FILE PHOTO Γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τα κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν στη Λάρισα έδωσε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οι συγγενείς μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176.

Όπως είπε η ίδια στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών παραμένει στους 32 ενώ για νοσηλεία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 53 άτομα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι δεν έχουν ζήσει παρόμοιο περιστατικό:

«Γύρω στις 11.25 δεχθήκαμε την πρώτη κλήση για εκτροχιασμό τρένο. Επειδή λόγω εμπειρίας καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, καλέσαμε στην υπηρεσία όλους τους συναδέλφους, και ασθενοφόρα από τους γειτονικούς νομούς».

«Αυτό που αντικρύσαμε μόλις φθάσαμε εκεί είναι ασύλληπτο, δεν έχουμε ζησει παρόμοιο περιστατικό, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας. Γιάννης Γούλας.

 Εκτακτη αιμοδοσία 

Εκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: Στα νοσοκομεία με τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων ο υπουργός Υγείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: