Πρώτη δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη: Απώλειες για τη ΝΔ, χωρίς κέρδη για ΣΥΡΙΖΑ: Στις 4,6 μονάδες η διαφορά

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΑΝΤ1




Βαρύ είναι το αποτύπωμα της τραγωδίας των Τεμπών στην εικόνα της κυβέρνησης όπως προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 η Νέα Δημοκρατία χάνει 2,9 ποσοστιαίες μονάδφες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα κοινής γνώμης της ίδιας εταιρίας, χωρίς ωστόσο τα κέρδη αυτά να τα καρπώνεται η μείζων αντιπολίτευση.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση κατέγραψε:

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: 25% (από 25,1%)

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 9,7% (από 9,8%)

ΚΚΕ: 5,6% (από 5,3%)

Ελληνική Λύση: 3,9% (από 3,6%)

  • Ενα ενδιαφέρον συμπέρασμα από τη συγκεκριμένη μέτρηση είναι το γεγονός ότι το ΜέΡα25 φαίνεται αίφνης να ξεπερνά «καθαρά» το κατώφλι του 3%. Η τάση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί και στην πραγματική κάλπη, σημαίνει περί τις 10 έδρες λιγότερες στη γενική κατανομή και άρα πιο δύσκολη την επίτευξη της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα.

Στις μεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, πρώτη φιγουράρει η τραγωδία στα Τέμπη, με 86%, ακολουθεί η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, με 69%, ενώ τρίτη έρχεται η διαφθορά (με έμφαση στα πολιτικά πρόσωπα) με 23%.




 

Μόλις το 12,1% ρίχνει την κύρια ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη στον σταθμάρχη, ενώ το 87% θεωρεί ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευρύτερες ευθύνες.

Το 45,2% των πολιτών θα επιθυμούσε άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών (στις 9 Απριλίου), ενώ το 46,4% προτιμά να διεξαχθούν αργότερα (τον Μάιο).

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ προτιμά το 28,1%, αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε το 14,3%, κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ θα επιθυμούσε το 15,8%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 23,2%.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου αύριο το μεσημέρι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: