Ουδείς σχεδόν άμοιρος ευθυνών: Θα τιμωρηθεί αυτός που έκανε το ρουσφέτι στα Τέμπη; Και τι μεγαλείο είναι αυτός ο ιερέας, ο Παπαχριστόδουλος!!!

Διαδηλωτές παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Το δεύτερο μέρος της τραγωδίας των Τεμπών άρχισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο. Πριν καν κηδευτούν οι νεκροί μας. Οι κομματάρχες από πρωίας μέχρι νυκτός είναι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και αλληλοκατηγορούνται. Βλέπετε έρχονται εκλογές. Λεβεντιά μηδέν! Θέαμα άθλιο! Ήθος ανύπαρκτο!

Οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να χυθεί άπλετο φως και τιμωρία των ενόχων. Είναι κι αυτό σίγουρα μια ακτίδα φωτός μέσα στο βαθύ σκοτάδι. Ποιοί όμως είναι οι ένοχοι;

Ένοχοι και συνεργοί στη διαφθορά είμαστε σχεδόν όλοι κι ας βρούμε επιτέλους το θάρρος να το παραδεχθούμε. Είμαστε ένοχοι γιατί γνωρίζουμε και δε μιλούμε. Είμαστε ένοχοι γιατί ενώ μπορούσαμε, δεν κάναμε τίποτε για να προλάβουμε. Κάποιοι λίγοι ίσως να αγνοούν μα οι πιο πολλοί ξέρουν και σκόπιμα αποκρύπτουν.

Ναι, η  δικαιοσύνη (που συχνά κοιμάται) να κάνει γρήγορα τη δουλειά της. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Πρώτα αυτός που έκανε το ρουσφέτι, τοποθετώντας έναν ανεπαρκή άνθρωπο σε μια θέση απόλυτης ευθύνης (βλέπετε η τουρκοκρατία πέρασε μα οι κοτζαμπάσηδες ζουν και βασιλεύουν).

  • Ωστόσο διερωτώμαι: Τι έκαναν αλήθεια όλοι αυτοί που γνώριζαν ότι ο σταθμάρχης που έβαλε το τραίνο σε πορεία θανάτου ήταν ακατάλληλος γι΄ αυτήν τη θέση;

Κάποιοι μάλιστα ήταν σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα επερχόταν το μοιραίο. Γιατί η θέση του σταθμάρχη απαιτεί υψηλά αντανακλαστικά και απόλυτη υπευθυνότητα που ο άνθρωπος που μπέρδεψε τα κλειδιά δεν διαθέτει.

Δεν είναι τυχαίο που στην προηγούμενη θητεία του στον Ο.Σ.Ε. ήταν αχθοφόρος. Καθόλου υποτιμητικό ασφαλώς, αφού καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ωστόσο πάντα ισχύει «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Πρώτος υπεύθυνος λοιπόν γι΄ αυτήν την εθνική τραγωδία είναι το ρουσφετολογικό πολιτικό κατεστημένο. Αυτό πρώτο πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Μην ξεχαστούμε και ξεχάσουμε, όμως, ως συνήθως, στην πορεία…. Μην αράξουμε στον  καναπέ κάνοντας εκ τους ασφαλούς την κριτική μας. Στοίχημα δεν βάζω αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτό θα γίνει.

Όχι δεν συμφωνώ με τον καλό φίλο μου (εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης, λαμπρός επιστήμονας και αγνός πατριώτης), που προχθές μου είπε:  Αν ήμουν μικρότερος θα τα μάζευα και θα έφευγα από την Ελλάδα. Και δεν είναι ο μόνος! Είναι χιλιάδες αυτοί που δεν αντέχουν να γίνονται καθημερινά μάρτυρες αυτής της αθλιότητας που θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία.

Μια Πολιτεία που ανέχεται, συντηρεί και επιβραβεύει τους μέτριους και τους διεφθαρμένους, που έχει πρωθυπουργούς, βουλευτές και υπουργούς που δεν κόλλησαν στη ζωή τους ούτε ένα ένσημο, που… που που…. Λαμπρές εξαιρέσεις σίγουρα υπάρχουν, μα είναι τόσο λίγες που πνίγονται στο τσουνάμι που καθημερινά δημιουργούν οι άχρηστοι που το παίζουν φωστήρες.

Παρ΄ όλα αυτά, όχι, δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Εδώ θα μείνουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας, αρνούμενοι να συμβιβαστούμε….

Υστερόγραφο: Τι μεγαλείο Θεέ μου αυτός ο Ιερέας, ο Παπαχριστόδουλος από το Αυγόρου του ελεύθερου τμήματος της επαρχίας Αμμοχώστου. Τους συγχωρεί όλους όσους ευθύνονται για το θάνατο του γιού του Κυπριανού και εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στον γιο του! Ό,τι κι αν πούμε γι΄ αυτόν τον Παπά, πραγματικά είναι πολύ λίγο….

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Τα αίτια της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι πολύ βαθύτερα: Ο άνθρωπος πρέπει να είναι σαν την πεταλούδα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: