Σόου του προκλητικού Πριγκοζίν: Ντυμένος με στολή παραλλαγής καλεί τον Ζελένσκι να φύγει από το Μπαχμούτ [video]

Φωτογραφία από βίντεο της Telegraph




Με μια προκλητική κίνηση, ντυμένος μάλιστα με στολή παραλλαγής, ο ιδρυτής και χρηματοδότης της μισθοφορικής ομάδας Wagner Γεβγένι Πριγκοζίν θέλησε να κάνει επίδειξη δύναμης λέγοντας ότι οι δυνάμεις του έχουν περικυκλώσει την πόλη Μπαχμούτ και καλώντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διατάξει αποχώρηση από την πόλη.

«Οι μονάδες PMC Wagner έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη Μπαχμούτ, απομένει μόνο ένας δρόμος», είπε ο Πριγκόζιν προς τον Ζελένσκι σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ και αναρτήθηκε στα κανάλια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σε μια σκηνοθετημένη παράστση (έχοντας δίπλα του Ουκρανούς αιχμαλώτους, όπως υποστηρίζει) ο Πριγκοζίν πρόσθεσε:

«Αυτοί [Ουκρανοί στρατιώτες] πολεμούν, αλλά η ζωή τους κοντά στο Μπαχμούτ είναι σύντομη – μια ή δύο μέρες. Δώστε τους την ευκαιρία να φύγουν από την πόλη. Η πόλη στην πραγματικότητα είναι περικυκλωμένη».

Οι ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν την πόλη φαινόταν να είχαν αμβλυνθεί από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, με το επίκεντρο να μετατοπίζεται προς την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων να αποσυρθούν από την πόλη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις από την πλευρά τους ανατίναξαν το υπόλοιπο μιας σιδηροδρομικής γέφυρας
μέσα στην πόλη Bakhmut.  Η γέφυρα είχε προηγουμένως υποστεί ζημιές από τις ουκρανικές δυνάμεις τον Αύγουστο και τώρα ουσιαστικά αποτελείωσε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανατίναξη της γέφυρας είναι σημάδι ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να αποσυρθούν από την πόλη.

Η 46η Ταξιαρχία της Ουκρανίας, που επιχειρεί επί του παρόντος στην πόλη, διέψευσε τις αναφορές, λέγοντας ότι η γέφυρα ήταν ήδη αχρησιμοποίητη.

“Η γέφυρα που παρουσιάζεται τώρα ως απόδειξη ότι φεύγουμε ανατινάχτηκε πριν από πολύ καιρό. Όσοι βρίσκονται στο Μπαχμούτ το ξέρουν αυτό. Τώρα ήταν απλώς μια βολή ελέγχου. Μην σκορπίζετε πανικό”, είπαν οι στρατιώτες. «Και ναι, μπορεί κανείς να περάσει το ποτάμι εκεί χωρίς γέφυρα».

Με πληροφορίες από CNN

Μέρα εθνικού πένθους η Κυριακή στην Αλβανία- Αλβανοί πολίτες μεταξύ των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: