Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε για την υπόθεση της πορνοστάρ Stormy Daniels: Της έδωσε χρήματα για να σιωπήσει για τη σχέση τους…

φιλ¨ε 3 Former US President Donald Trump points to the crowd during his Make America Great Again Rally at the Waco Regional Airport Center in Waco, Texas, USA, 25 March 2023. EPA, ADAM DAVIS




Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη για το ρόλο του στην οργάνωση πληρωμών κάτω από το τραπέζι σε μία αστέρα ενήλικων ταινιών κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του, το 2016, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το παρασκήνιο της νομικής διαδικασίας

Το κατηγορητήριο, σε μία υπόθεση που θα καταγραφεί στην ιστορία, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας πρόεδρος κατηγορείται για ποινική υπόθεση. Η υπόθεση είναι μία από τις πολλές που αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη και αλλού συμμετέχουν σε πολυάριθμες έρευνες εναντίον του πρώην προέδρου.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο παραμένουν απόρρητες μέχρι της στιγμής που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Το κατηγορητήριο, το οποίο παραμένει σφραγισμένο, ακολουθεί μια έρευνα από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ που επικεντρώθηκε σε μία πληρωμή ύψους 130.000 δολαρίων. Την πληρωμή έκανε ο δικηγόρος Μάικλ Κοέν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, λίγο πριν τις εκλογές του 2016.

Η εταιρεία του Τραμπ χαρακτήρισε την αποζημίωση της πληρωμής από τον Κοέν ως νομική δαπάνη και δεν την αποκάλυψε στις αναφορές δαπανών της εκστρατείας.

Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, ενδέχεται να μεταμορφώσουν την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο κ. Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

  • Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, στην οποία βλέπει «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024, στις οποίες ελπίζει να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Νέα Υόρκη, United States

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: