Ο Χριστοδουλίδης “βλέπει” το ενδεχόμενο επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφωνεί τον επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Φωτογραφία, Ανδρέας Λουκαίδης , ΡΙΟ




Ως θετικό σημάδι για ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία , χαρακτήρισε ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για πολύ θετικό σημάδι, προσθέτοντας ότι «εδώ και χρόνια, από το 2017, ξεκίνησε μια προσπάθεια για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Σαουδική Αραβία».

Όπως είπε, η προσπάθεια έφερε αποτελέσματα, υπάρχει ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη χώρα για επενδύσεις στην πατρίδα μας. Θα υπογραφεί και ένα σχετικό Μνημόνιο. «Στο πλαίσιο της συνάντησης θα συζητήσουμε και πιο συγκεκριμένα για ενδεχόμενο επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία στην Κύπρο. Έχω την έντονη πεποίθηση ότι από τις χώρες της περιοχής μας, λόγω και των πολιτικών μας σχέσεων, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ για την περιοχή, ναι, μπορούν να υπάρξουν σημαντικές επενδύσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συγκεκριμένα», ανέφερε.

Δυναμικό παρών καταδρομέων και μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού στην ΤΑΜΣ «ΛΗΔΡΑ-2023» [video, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: