Μεγάλη πορεία στο Σύνταγμα για τα Τέμπη: Κουκουλοφόροι την αμαύρωσαν, ως συνήθως, με μολότοφ [videos]

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Σϋνταγμα μετά την πορεία για τα Τέμπη Φωτογραφία Hellas Journal




Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όμως, όπως γίνεται συνήθως, στο τέλος της πορείας μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν λίγο μετά τη 1.3ο μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά προκειμένου να τους απωθήσουν.

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω της Πανεπιστημίου συνεχίζοντας να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν.

Η πορεία είχε διοργανωθεί ως επιστέγασμα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος της ΑΔΕΔΥ και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών του ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένα τρία συλλαλητήρια. Η συγκέντρωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή σωματείων και οργανώσεων έχει κεντρικό σύνθημα «Ακούστε τις Φωνές».

Υπάρχει ένα ακόμα κάλεσμα στο Άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ, φοιτητές και μαθητές. Νωρίτερα υπήρξε κάλεσμα από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην περιοχή της Καμάρας. Επίσης πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο όπου τοποθέτησαν 57 καρέκλες, όσα και τα θύματα των Τεμπών, δεμένες με μαύρες κορδέλες με τα ονόματα των νεκρών πάνω σε αυτές.

Και στην Πάτρα αναμένεται να γίνει συγκέντρωση η οποία διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Σε κλοιό απεργιών η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς: Δεμένα πλοία, απεργούν και οι εκπαιδευτικοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: