Η προβληματική τεχνική υποστήριξη των NΗ-90 καθώς και η αναβάθμιση των Apache και των Chinοok που όλο μένουν πίσω

Ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας Στρατού Πηγή φωτογραφίας Hellas Journal




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Την ώρα που το 15ο ΝΗ-90 είναι ήδη στην πίστα των Μεγάρων στο 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού, στο επιτελείο προσπαθούν να κλείσουν την μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά τα συγκεκριμένα πτητικά μέσα.

Τα ΝΗ-90 έπασχαν και συνεχίζουν από την έλλειψη μετέπειτα τεχνικής υποστήριξης. Η διαδικασία για την FOS (Follow On Support) παραμένει ανοιχτή και σε εξέλιξη και μάλιστα αυτή είναι συνδεδεμένη με τα χρωστούμενα πέντε ελικόπτερα που ακόμη δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Συνολικά €50 εκατομμύρια κοστίζει αυτή η Follow On Support. Όμως, το ερώτημα είναι όταν έρθει η τελική υπογραφή ανάμεσα στους Έλληνες επιτελείς και τους Γάλλους, θα υπάρξει άραγε η τεχνική υποστήριξη που απαιτούν οι ελληνικές συνθήκες με την υπερπληθώρα των αποστολών που αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα αυτά σ’ όλη την επικράτεια;

Στρατιωτικές πήγες έλεγαν ότι «πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Γάλλους και να τους ασκείται πίεση ώστε να κινούνται οι διαδικασίες για τ’ ανταλλακτικά κι ότι άλλο χρειαζόμαστε.»

Και μπορεί ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού να λένε ότι το θέμα των ΝΗ-90 από την αρχή δεν «πήγε καλά» όμως πρόκειται για ελικόπτερα κατ’ ουσία καινούρια, 4ης γενιάς, πλήρως ηλεκτρονικά και δεν μπορείς από τη στιγμή που τα έχεις να μην τα εκμεταλλεύεσαι επειδή δεν τέθηκε εξ αρχής το θέμα της FOS.

Η αναβάθμιση των Apache σκοντάφτει κι αυτή…

Στην Αεροπορία Στρατού, παρά το γεγονός πως βαίνουμε ολοένα και πιο κοντά στην επίσημη προεκλογική περίοδο, προετοιμάζονται για το πολυσυζητημένο θέμα της αναβάθμισης των Apache Alpha. «Εμείς κατ’ ουσία είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλουμε. Αν εγκριθούν τα κονδύλια, αλλάζουμε πίστα» σημειώνουν άνθρωποι, στελέχη που έχουν τρέξει πολύ για το πρόγραμμα που δεν θ’ αφήσει πίσω τα πολυάριθμα «Alpha» των επιθετικών ελικοπτέρων.

Η συγκεκριμένη περίοδος θεωρείται αρκετά δύσκολη όμως η ετοιμότητα από την πλευρά της αεροπορίας στρατού υπάρχει για παν ενδεχόμενο. Η αναβάθμιση που έχει συζητηθεί ιδιαιτέρως με τους ισραηλινούς συνδέεται και με το πυραυλικό πρόγραμμα των spike nlos το οποίο φέρεται να βρίσκεται σε τελικό στάδιο, πριν το πράσινο φως του ΚΥΣΕΑ.

Αν κινούνταν με παράλληλες ταχύτητες αυτά τα προγράμματα τότε δεν θα ήταν απίθανο να «κούμπωναν» σε πιο γρήγορο ρυθμό μαζί. Αλλά όπως όλα δείχνουν ένα εκ των δυο ίσως έχει σημαντικές πιθανότητες να κόψει το νήμα πριν τις εκλογές.

Από «D» σε «F» τα Chinook, αλλά πότε;

Και επειδή αναφερόμαστε στην αεροπορία στρατού, ας μην ξεχνάμε ότι τα πολύτιμα ελικόπτερα Chinook έχουν κι αυτά τη δική τους δύσκολη ιστορία, με τους αεροπόρους τους να έχουν προτείνει πως ένα μέρος του στόλου των Chinook πρέπει να περάσει στην «F» εποχή.

«Δύσκολο δεν είναι τίποτα, αρκεί να έχουμε το πράσινο φως και να κινηθούμε παράλληλα με τα θέλω των Αμερικανών για τα δικά τους ελικόπτερα. Έτσι προλαβαίνουμε τις διαδικασίες παραγγελίας ανταλλακτικών και ταυτόχρονα μας συμφέρει διότι η τιμή τους είναι η ίδια με εκείνη που αγοράζουν οι Αμερικανοί», εξηγεί αρμόδια πηγή.

Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι οδεύουμε με ταχύτητα και προς την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες της αεροπορίας στρατού, για τα Chinook και τους ανθρώπους που υπηρετούν σε αυτά και που έχουν αποδείξει ότι δικαίως έχουν το δικό τους σύνθημα «οπουδήποτε, οποτεδήποτε»…

«Multiyear 10»

Και την ώρα που τρέχουν, προβληματίζουν, αγχώνουν, στενοχωρούν, όλα τα παραπάνω, στην αεροπορία στρατού είναι εύλογο να παρακολουθούν από πολύ κοντά αν το επιτελείο και το υπουργείο θα προλάβουν τους χρόνους εντός του 2023 για να κλειδώσουν την προμήθεια νέων μεταφορικών ελικοπτέρων, για τα οποία ζήτησαν ενημέρωση και τιμές από τις ΗΠΑ.

Τα 20 Black Hawk για τον στρατό ξηράς και τα 10 για την Πολεμική Αεροπορία, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες γι’ αυτή τη συμφωνία, θα δημιουργήσουν ίσως για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις πλήρη ομοιοτυπία πτητικών μέσων αν αναλογιστεί κανείς ότι και το πολεμικό ναυτικό με S-70 Sikorsky πορεύεται και θα συνεχίσει και με ΜΗ-60 Romeo.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

Προχωρούν για full combat Rafale: Ιπτάμενοι και μηχανικοί της 332 Μοίρας «Γεράκι» πανέτοιμοι να κυριαρχήσουν στο Αιγαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: