Η πρεσβεία του Ιράν διαψεύδει εμπλοκή της Τεχεράνης στο τρομοκρατικό σχέδιο: Καταγγέλλει… σιωνιστικές πηγές πληροφόρησης

FILE PHOTO: Εξωτερική άποψη του εβραϊκού εστιατορίου που λειτουργούσε σαν συναγωγή στου Ψυρρή και ήταν στόχος τρομοκρατική επίθεσης,Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, με μία ανάρτηση στο Twitter, διέψευσε ως «φήμες» και «αβάσιμες κατηγορίες» τα εναντίον της Τεχεράνης.

Όπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του.

 

Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Σημειωτέον ότι χθες από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εξεδόθη ανακοίνωση «εκ μέρους της Μοσάντ» στην οποία σημειώνεται:

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο».

Επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα: Η Μοσάντ δείχνει τις ιρανικές τρομοκρατικές ταξιαρχίες «Quds Force» ως εγκέφαλο του σχεδίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: