Η ΕΠΟ απαντά για την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας μετά τον θόρυβο περί αγκυλωτών σταυρών

Ο παίκτης της Ελλάδας Βαγγέλης Παυλίδης και ο παίκτης της Λιθουανίας Kipras Kazukolovas διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Ελλάδα – Λιθουανία, στο OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Απάντηση στους ισχυρισμούς ότι η νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου περιέχει σχηματισμούς που παραπέμπουν σε αγκυλωτούς σταυρούς έδωσε η ΕΠΟ.

Σε αυτή αναφέρεται:

«Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλατης Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής:

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι ο θόρυβος για την εμφάνιση της Εθνικής προκλήθηκε αρχικά από χρήστες του διαδικτύου ενώ σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει και το Μέρα 25 με διάφορα ευφάνταστα σενάρια, σημειώνοντας:

«”Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…” έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες”.

Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κύριο Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις.

Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία».

ΕΠΟ: Τετράωρη συνάντηση των «έξι» χωρίς ενδείξεις για λευκό καπνό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: