Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η κρίση με την Credit Suisse στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO A screen shows information about Credit Suisse stock price on the floor of the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, on 16 March 2023. EPA, JUSTIN LANE




O απόηχος των εξελίξεων με την Credit Suisse για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημακαι τα προβλήματα που διαπίστωσε η υπουργός Υγείας στα ΤΑΕΠ προβάλλονται στις περισσότερες  κυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Άλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα περιλαμβάνουν τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας για την έλευση του φυσικού αερίου, τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου και την δήλωση ότι η Τουρκία θα στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας και την εκδήλωση υποστήριξης στον Κούρδο Κενάν Αγιάζ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φυσικό αέριο σε 36 μήνες;» και γράφει πως είναι προτεραιότητα η έλευση του ΦΑ για τον νέο Υπουργό Ενέργειας.

Αλλού αναφέρει πως θεσμικοί επενδυτές θα κινηθούν νομικά για το κούρεμα ομολόγων μετά τις εξελίξεις στην Credit Suisse. Επίσης η «Α» προβάλλει την συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας -Τουρκίας και την στήριξη της Άγκυρας στην ελληνική υποψηφιότητα για το ΣΑ των ΗΕ.

Κάτω από τον τίτλο « ‘Ζυγίζουν’ τη συμφωνία και ψάχνουν τον νέο…αδύναμο κρίκο» ο «Πολίτης» γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι αγορές αξιολογούν τη συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS.

Αλλού γράφει ότι ένα μήνα μετά διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για την γυμνή ασθενή στο ΓΝ Λεμεσού η φωτογραφία της οποίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο «Π» επίσης γράφει ότι οι εργοδότες δεν συζητούν την σταδιακή αποκατάσταση της ΑΤΑ ούτε στο 60% ούτε στο 65%.

Με τίτλο «Στο ίδιο χάος για 15 χρόνια» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι επτά υπουργοί Υγείας διαπίστωσαν τις ‘τριτοκοσμικές συνθήκες’ στις Πρώτες Βοήθειες και ακόμη ψάχνουν λύσεις.

Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Κούρδο Κενάν Αγιάζ με στόχο την αποτροπή έκδοσής του στη Γερμανία. Ο «Φ» προβάλλει σε άλλο θέμα την εκστρατεία της Αστυνομίας για κατάσχεση κροτίδων ενόψει Πάσχα.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές παρά τα μέτρα των ελβετικών αρχών» και γράφει πως σύμφωνα με την ΚΤΚ οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν οποιαδήποτε έκθεση σε ομόλογα ΑΤ1 της Credit Suisse.

Αλλού προβάλλει την χθεσινοβραδινή δικοινοτική συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού σε Τουρκία και του ατυχήματος στα Τέμπη. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε καταγγελίες για επέκταση κέντρων αναψυχής και ανέγερση νέου ξενοδοχείου χωρίς άδειες στο Λατσί.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η διάσωση της Credit Suisse μετριάζει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα» και αναφέρεται στη διαπίστωση πως η κυπριακή οικονομία είναι ανθεκτική σύμφωνα με τον Διοικητή της ΚΤ.

Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση στήριξης στον Κούρδο Κενάν Αγιάζ. Επίσης προβάλλει την έρευνα που διατάχθηκε για την γυμνή ασθενή στο ΓΝ Λεμεσού.

Mε πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Βαριές κουβέντες Χατζηνικολάου προς Πολάκη και… «θα το πάρω το κοπάδι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: