H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Tα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το σχέδιο “ενοίκιο έναντι δόσης”, η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για εμπλοκή της ΕΕ στην επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και ο ρόλος του Προέδρου Μακρόν είναι τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται η έρευνα για τη χρήση φορητών καμερών από αστυνομικούς και η δικαστική νίκη τοπικής εταιρείας πάνω στον γίγαντα Apple,

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πώς θα λειτουργεί και ποιοι οι δικαιούχοι», γράφει για το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, ποια τα οφέλη και πόσες οι δαπάνες καθώς και πως αναμένεται σύντομα η απάντηση της ΕΕ για αυτό το σχέδιο.

Αλλού, γράφει πως εφόσον η Τ/κ πλευρά διαφωνεί με την πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη υπάρχει ο κίνδυνος ατέρμονων συζητήσεων. Σε άλλο της θέμα γράφει πως έρχεται η κάρτα του αγρότη με προνόμια.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Φοβούνται την αντίδραση των πολιτών στις κάμερες», γράφει στο κύριο της θέμα πω έντονη ανησυχία καταγράφεται εντός του αστυνομικού σώματος για τον τρόπο αντίδρασης του κοινού στη χρήση φορητών καμερών από αστυνομικούς.

Αλλού, γράφει πως κόβονται οι προληπτικές εξετάσεις στο ΓΕΣΥ όπως οι κατά παραγγελία αναλύσεις. Σε άλλο του θέμα για τα κριτήρια και τις συντηρητικές προσδοκίες από το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Επενδύει σε Μακρόν για εμπλοκή ΕΕ», γράφει στο κύριο του θέμα πως ο Γάλλος Πρόεδρος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες του Νίκου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Αλλού, γράφει πως από τον Απρίλιο αρχίζουν δρομολόγια στη Λεμεσό τα υπερσύγχρονα λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σε ειδικό χώρο και με νόμο θα γίνεται το άναμμα λαμπρατζιάς.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρωτοσέλιδο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μικρό καλάθι κρατά η ΚΕΔΙΠΕΣ για το σχέδιο Ενοίκιο αντί Δόσης», γράφει πως με το σχέδιο θα καλυφθούν δάνεια 180 εκ. ευρώ ενώ τα ΜΕΔ είναι 19 δις ευρώ.

Σε άλλο της θέμα γράφει πως εξηγήσεις ζητά το ΑΚΕΛ για τα κοινά Υπουργικά Συμβούλια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Αλλού, γράφει πως η ΠΕΟ δηλώνει πως η νέα Κυβέρνηση δεν έχει πίστωση χρόνου για τα μεγάλα εργασιακά ζητήματα.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τοπική εταιρεία κερδίζει τη μάχη εναντίον της Apple», γράφει πως μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο με την ονομασία Apella Games έχει κερδίσει μια σημαντική μάχη εναντίον της γιγαντιαίας Apple που προσπαθούσε να μπλοκάρει την εταιρεία από την χρήση του ονόματος και του logo της. Αλλού, γράφει πως περιορισμοί στις αναλύσεις που θα γίνονται μέσω ΓΕΣΥ φέρουν σύγχυση και θυμό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στο Κυπριακό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Ασφαλείς αλλά σε εγρήγορση οι Τράπεζες», γράφει για την κατάρρευση της Silicon Valley, τον πληθωρισμό και τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων.

Αλλού, γράφει πως το 2022 αυξήθηκαν κατά 29% οι τιμές στην αγορά έργων τέχνης ως μορφή επένδυσης. Σε άλλο της θέμα γράφει πως τα πρατήρια πετρελαιοειδών ετοιμάζονται να τοποθετήσουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Kύπρος και Ελλάδα να εργαστούν από κοινού για την ελευθέρωση της Κύπρου, είπε ο Χριστοδουλίδης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: