H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου, οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης: Στο «μικροσκόπιο» η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Στιγμιότυπο από την ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για την εγκατάσταση του εκλεγέντος στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου




Οι διαβεβαιώσεις του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το πώς προτίθεται να κυβερνήσει τον τόπο, το παρασκήνιο γύρω από τη σύνθεση του νέου υπουργικού και οι αντιδράσεις των κομμάτων που τον στήριξαν, δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Στη σκιά της αμφισβήτησης» γράφει ότι μπορεί οι αρχηγοί των συμπολιτευόμενων κομμάτων να εξέφρασαν ικανοποίηση, έχουν ωστόσο να διαχειριστούν τις εσωκομματικές αντιδράσεις στελεχών τους και την απογοήτευση για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Αλλού αναφέρει ότι από σήμερα αυξάνονται 7-8 σεντ όλα τα καύσιμα επειδή δεν συζητήθηκαν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τη μειωμένη φορολογία. Αναφέρει επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός επί εποχής του διαπραγματευόταν την προσυμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για ρύθμιση των φορολογικών της οφειλών προς το κράτος.

Ο «Πολίτης» προβάλλει το πρωτοσέλιδό του με τίτλο «Ετσι προέκυψε η ‘Dream Team’ Χριστοδουλίδη» και αναφέρεται σε παρασκήνιο, τα ‘βέτο’ των κομμάτων και οι κουμπάροι συγγενείς και φίλοι του Προεδρικού ζεύγους.

Αναφέρει ότι ο νέος Πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα για συνέχιση της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων. Αναφέρεται επίσης σε δύο νέες καταγγελίες σε μια βδομάδα για κακομεταχείριση ηλικιωμένης.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Νέου Προέδρου αποκαλυπτήρια» γράφει ότι η νέα κυβέρνηση είναι στο μικροσκόπιο με 25 δημοσιογράφους να καταθέτουν τις απόψεις τους για την κυβέρνηση και για τον κάθε υπουργό ξεχωριστά.

Αλλού αναφέρει ότι 13 Αστυνομικοί θα προστατεύουν τον τέως Πρόεδρο και 27 θα είναι στη Φρουρά Χριστοδουλίδη. Αλλού αναφέρει ότι από σήμερα ακριβαίνουν τα καύσιμα γιατί ξέχασαν τη μείωση του φόρου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της διακυβέρνησης» γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος πάντα θα αποκαλεί τον Νίκο Αναστασιάδη ‘πρόεδρο’.

Αλλού αναφέρει ότι πρώτο δείγμα διάστασης μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων, έδωσε με τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Αναφέρει αλλού ότι η Ελένη Θεοχάρους δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για υπουργοποίηση του Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ο νέος Κύπριος ηγέτης υπόσχεται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης» γράφει ότι ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης υποσχέθηκε να εργαστεί για το καλό της χώρας. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, το σχέδιο Ακάμα είναι δίκαιο. Γράφει επίσης ότι παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στη παγίδευση πουλιών με δίχτυα

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος στην Κύπρο: Πρώτη συνεδρία του υπουργικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: