Ο Πούτιν άλλαξε ρότα: Ετοιμάζεται για πολυετή αιματηρό πόλεμο – Παραμέρισε την FSB και έδωσε τα ηνία στην GRU

epa10481438 (FILE) – A rescuer tries to put out a fire of a private building after a Russian shelling in the Ivanivka village near Bakhmut of the Donetsk area, Ukraine, EPA/GEORGE IVANCHENKO




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άλλαξε τα σχέδιά του για την ειδική επιχείρηση και προετοιμάστηκε για έναν μακροχρόνιο συμβατικό πόλεμο στην Ουκρανία, και αυτό συνέβη εδώ και καιρό.

Αυτό αποκάλυψε ένα μακροσκελές ρεπορτάζ του CNN, το οποίο συγκέντρωσε επίσης τη μαρτυρία ενός πρώην Ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου.

Από το περασμένο καλοκαίρι, ο Πούτιν έχει μεταβιβάσει τον έλεγχο της σύγκρουσης από την εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γνωστή με τη συντομογραφία  FSB, και την έχει βάλει στα χέρια της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GRU (Γενική Διεύθυνση για στρατιωτικές πληροφορίες).

“Από το περασμένο καλοκαίρι, οι στρατηγοί των στρατιωτικών πληροφοριών ανέλαβαν έναν πιο σημαντικό ρόλο όταν ο Πούτιν συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο πλέον για ειδική επιχείρηση, αλλά για έναν συμβατικό πόλεμο”, δήλωσε στο CNN ο ερευνητής δημοσιογράφος Αντρέι Σολντόφ. Και «δυστυχώς, σημαίνει ότι ο Πούτιν προετοιμάζει τη χώρα για έναν μακρύ συμβατικό πόλεμο».

Με πληροφορίες από Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Πούτιν συγχαίρει τον «ακριβό του φίλο» Σι Τζιπίνγκ και μιλά για ενίσχυση των σχέσεων Ρωσίας- Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: