Έκλεισαν οι κάλπες στις εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού: Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη με στόχο να ενώσει το κόμμα

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου και νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Φωτογραφία via Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Έκλεισαν στις 18:00 το απόγευμα οι κάλπες στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα πρόεδρος του κόμματος της Δεξιάς. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Δημητρίου επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί της και τη συνεχάρη, ενώ αναμένεται να πάει νωρίτερα στην Πινδάρου για να την υποδεχτεί στα γραφεία του κόμματος.

Ο ΔΗΣΥ γύρισε και επίσημα σελίδα στην ιστορία του, αφού όποιος και από τους δύο υποψηφίους και να λάμβανε το χρίσμα από την βάση του κόμματος, η σκυτάλη της ηγεσίας παραδίδεται στη νεότερη γενιά των στελεχών. Η νέα πρόεδρος είναι γέννημα-θρέμμα του ΔΗΣΥ.

Η σκυτάλη της ηγεσίας παραδίδεται στην κ. Δημητρίου, η οποία όπως δήλωσε αρκετές φορές στόχο έχει να φέρει την «ενότητα στο κόμμα».

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου του ΔΗΣΥ, είχαν περίπου 50.666 μέλη του κόμματος. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα.

Το ποσοστό προσέλευσης

Στο 41% ανήλθε το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι τις 18:00μμ. Το εκλογικό τους δικαίωμα στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν 20.708 μέλη.

Η προσέλευση ανά επαρχία:

Λευκωσία: 42% (7.578)

Λεμεσός: 39% (4.532)

Λάρνακα: 47% (3.092)

Πάφος: 39% (2.305)

Αμμόχωστος: 45% (3.000)

Εξωτερικό: 10% (201)

Ο Χριστοδουλίδης “βλέπει” το ενδεχόμενο επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: