Δριμεία επίθεση Πενς κατά Τραμπ: Ό,τι συνέβη στο Καπιτώλιο ήταν ντροπή και χλευασμός στην αξιοπρέπεια

File Photo: Ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. EPA, Chris Kleponis, POOL




Δριμεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος, Μαικ Πενς.

Μιλώντας σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου είπε ότι η επίθεση στο Καπιτώλιο συνιστά χλευασμό σε κάθε αξιοπρέπεια και δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ντροπή.

Ο Μάικ Πενς έχει επιπλήξει και παλαιότερα τον πάλαι ποτέ προϊστάμενό του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι η ιστορία θα τον καταστήσει υπόλογο για τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Πενς βρισκόταν στο Καπιτώλιο όταν χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ παραβίασαν το κτίριο σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, τις οποίες ο Τραμπ έχασε από τον Τζο Μπάιντεν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιορκίας, ο Τραμπ τουίταρε ακατάσχετα, καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους να «πολεμήσουν» ενώ μιλούσε διαρκώς για νοθεία.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε λάθος», είπε ο Πενς στους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους τους στο δείπνο Gridiron, μια ετήσια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

«Δεν είχα δικαίωμα να ανατρέψω τις εκλογές, και τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα, και ξέρω ότι η ιστορία θα αναγκάσει τον Ντόναλντ Τραμπ να λογοδοτήσει».

Ο Πενς, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα με τους Ρεπουμπλικάνους στις προεδρικές εκλογές του 2024, είχε απομακρυνθεί σε ασφάλεια από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα ήταν ντροπή», είπε ο Πενς το Σάββατο. «Και χλευάζει την αξιοπρέπεια να το απεικονίζεις με όποιον άλλο τρόπο. Όσο ζω, ποτέ μα ποτέ δεν θα υποβαθίσω τους τραυματισμούς, τις ζωές που χάθηκαν ή τον ηρωισμό των αρχών εκείνη την τραγική ημέρα».

Με πληροφορίες από Guardian

Οι αμβλώσεις διχάζουν τις ΗΠΑ: Ανδρας στο Τέξας μήνυσε τρεις γυναίκες που βοήθησαν την πρώην σύζυγό του να πάρει χάπια άμβλωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: