Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των εκλογών [video]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Mega via Glomex




Στις 4,7 ποσοστιαίες μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 9,4%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,9%.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,7%, με τη διαφορά του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαμορφώνεται στις 5,8 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 11,7%, το ΚΚΕ στο 7,1%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, το ΜέΡΑ25 με 4,9% και οι Ελληνες στο 4,7%.

O Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστά 36% έναντι 17%,  ενώ ο πρωθυπουργός προηγείται με 29% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπηση οι δεύτερες εκλογές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες καθώς ακόμη και σε σενάριο συνεργασίας ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ οι έδρες που συγκεντρώνονται ειναι 143 έδρες ενώ μια τριμερής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 θα απέφερε 141 έδρες.




Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φθάνει το 65% με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφεται στο 21%.

Η οικονομία και η ακρίβεια δηλώνονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ συνεχίζεται η «κρίση εμπιστοσύνης» προς το πολιτικό σύστημα μετά από την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης – πάνω από 50% αποδοχής – καταγράφονται στην προσέλκυση τουρισμού, στην άμυνα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εξωτερική πολιτική, ενώ η χειρότερη εικόνα της εντοπίζεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τραγωδία στα Τέμπη: Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης για τους συγγενείς των θυμάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: