Ανατριχιαστικός χρησμός Ρουμπινί: “Lehman Brothers” της Ευρώπη η «βόμβα» Credit Suisse




Σε ανατριχιαστική προειδοποίηση για τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης προχώρησε ο διακεκριμένος Αμερικανός οικονομολόγος και “ειδικός των κρίσεων”, Νουριέλ Ρουμπινί, χαρακτηρίζοντας  «Lehman moment» [στιγμή ή ώρα της Lehman Brothers] για τη Γηραιά Ήπειρο τη «βόμβα» της Credit Suisse.

Ο Ρουμπίνι υπήρξε καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και επίτιμος καθηγητής του Stern School of Business. Είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας “Roubini Global Economics”.

Επονομάστηκε και “Dr. Doom”, αφού το 2006 προέβλεψε ότι «οι τιμές των κατοικιών θα καταστρέψουν την οικονομία». Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Ο Ρουμπινί έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος – δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας –  είναι «πολύ μεγάλος για να πέσει και πολύ μεγάλος για να σωθεί», δίνοντας το στίγμα των ομοιοτήτων με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ το 2008, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση, με ολέθρια αποτελέσματα παγκοσμίως και, φυσικά, για την Ελλάδα.

Πανικός και ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κατακρήμνιση 26% και εκτός διαπραγμάτευσης η Credit Suisse

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: