Αυξάνεται η πίεση στον Νετανιάχου: Οι Εβραίοι της Γαλλίας καλούν σε απόσυρση της δικαστικής μεταρρύθμισης

FILE PHOTO Πλήθος διαδηλωτών έξω από την Κνεσέτ – την ισραηλινή βουλή. EPA, ATEF SAFADI




Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Θεσμών της Γαλλίας (Crif) κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση «να αποσύρει την μεταρρύθμιση» της δικαιοσύνης «για την αποκατάσταση το συντομότερο δυνατόν της ηρεμίας και του διαλόγου με ολόκληρη την κοινωνία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Crif «καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει την μεταρρύθμιση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και του διαλόγου με ολόκληρη την κοινωνία».

Διευκρινίζει ότι «αυτό το αίτημα διατυπώνεται από κοινού από προσωπικότητες της δεξιάς όπως και της αριστεράς, στο Ισραήλ όπως και στην διασπορά».

«Δεδομένου του διχασμού που έχει προκληθεί σε ολόκληρο τον εβραϊκό κόσμο, δεν πρόκειται για πολιτικά μέτρα που δεν εναπόκειται στο Crif να σχολιάσει, αλλά για την προστασία της ενότητας του εβραϊκού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Crif, το οποίο εκφράζει την «απόλυτη προσήλωσή του στις ιδρυτικές δημοκρατικές αρχές του Κράτους και του Ισραήλ και στην ενότητά του».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, France

Κλιμακώνεται η κρίση στο Ισραήλ: Σε γενική απεργία καλούν τα συνδικάτα, σταμάτησαν οι απογειώσεις από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: