«Zorba Til You Drop»: Χοροί και πανηγύρια για το Σαββατοκύριακο στο 35ο Φεστιβάλ Αντίποδες των Ελλήνων της Μελβούρνης

Από το Φεστιβάλ Αντίποδες στη Μελβούρνη φωτο Νέος Κόσμος




Με ένα πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Φεβρουαρίου, το 35ο Φεστιβάλ «Αντίποδες» στην οδό Lonsdale.

Εδώ και εβδομάδες, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης βρίσκεται επί ποδός, προετοιμάζοντας πυρετωδώς το αγαπημένο Φεστιβάλ των Ελλήνων της Μελβούρνης.

Πρωταγωνίστρια, η δημοφιλής ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που θα ταξιδέψει το κοινό με τη μαγική φωνή της, από την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, το Σάββατο το βράδυ.

Επί δύο ημέρες, και στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ, θα εναλλάσσονται γνωστά και αγαπημένα μουσικά και χορευτικά, σχήματα της παροικίας, με τον καθιερωμένο διαγωνισμό χορού και αντοχής «Zorba Til You Drop» (Ζορμπάς μέχρι τελικής πτώσεως) να σημάνει δυναμικά την έναρξη της εκδήλωσης στην κεντρική σκηνή το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι «Αντίποδες» αποτελούν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πολιτισμικό γεγονός της παροικίας -και όχι μόνο- καθώς κάθε φορά προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, μεταξύ των οποίων πλήθος Αυστραλών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, με δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο», καλεί ολόκληρη την ελληνική παροικία στο 35ο Φεστιβάλ «Αντίποδες», το οποίο κι αυτή τη χρονιά «κρύβει μεγάλες εκπλήξεις με πολλή μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια».

«Το να είμαστε Έλληνες σημαίνει ότι είμαστε υπερήφανοι για την γλώσσα μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία και τις αξίες μας. Κομμάτι της ταυτότητάς μας είναι να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε μαζί. Το Φεστιβάλ “Αντίποδες” είναι μια αφορμή για να συναντήσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα, φίλους και να γιορτάσουμε με την οικογένειά μας, καθετί ελληνικό στην Μελβούρνη, την πόλη που το ελληνικό στοιχείο είναι τόσο έντονο», τονίζει χαρακτηριστικά o κ. Παπαστεργιάδης.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Όλοι οι Έλληνες μπορούν για πρώτη φορά στην ιστορία να ψηφίζουν από όπου κι αν ζουν: Προϋποθέσεις και ηλεκτρονική εγραφή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: